Hovatek Forum
[Development] How to root the Tecno W3 LTE - Printable Version

+- Hovatek Forum (https://forum.hovatek.com)
+-- Forum: DEVELOPMENT (https://forum.hovatek.com/forum-38.html)
+--- Forum: Android (https://forum.hovatek.com/forum-39.html)
+--- Thread: [Development] How to root the Tecno W3 LTE (/thread-16647.html)

Pages: 1 2 3


How to root the Tecno W3 LTE - hovatek - 01-06-2017

[Image: Hovatek-How-to-root-Tecno-W3-LTE.png]

The Tecno W3 LTE (e.g W3LTE-H356D1-M-160908V43) is a variant of the Tecno W3. Its an MT6735 powered phone running on Android 6 (Marshmallow)

How to root the Tecno W3 LTE



RE: How to root the Tecno W3 Lte - smooth - 01-07-2017

(01-06-2017, 08:49 PM)hovatek Wrote:  [Image: Hovatek-How-to-root-Tecno-W3-LTE.png]

The Tecno W3 LTE (e.g W3LTE-H356D1-M-160908V43) is a variant of the Tecno W3. Its an MT6735 powered phone running on Android 6 (Marshmallow)

How to root the Tecno W3 LTE
  • Dump your firmware in scatter format using Miracle Box @ https://forum.hovatek.com/thread-13347.html
  • Download SuperSU 2.78 @ [ Login / Register to download free] and save to both phone storage and SD card
  • Create a new folder named Hovatek on your PC
  • Copy preloader.bin from your Miracle Box backup into the Hovatek folder
  • Download TWRP for Tecno W3 LTE ported by Team Hovatek @ [ Login / Register to download free]
  • Copy the TWRP recovery.bin and scatter file from the TWRP zip file downloaded above into the Hovatek folder, making peloader.bin, scatter file and recovery.bin (TWRP) in the folder
  • Flash the preloader.bin and recovery.bin using Miracle Box @ https://forum.hovatek.com/thread-14106.html
  • Boot the phone into recovery mode (Vol up + Power) after flashing
  • In TWRP, if you get a prompt asking you to swipe to allow TWRP modify the system partition, tap KEEP READ ONLY
  • In TWRP recovery, tap Install
  • Navigate to the location of the SuperSU.zip and select it
  • Swipe to confirm flashing of SuperSU.zip and wait till flashing is complete
  • Reboot the phone normally
  • Confirm Root by installing and running Root Checker @ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joeykrim.rootcheck&hl=en


Hi. I've downloaded the miracle box,installed the driver but yet when I connect my w3 lte to the system it just shows the charging thingy and miracle box doesn't detect the device. Pls help.


RE: How to root the Tecno W3 Lte - hovatek - 01-07-2017

(01-07-2017, 04:56 PM)smooth Wrote:  Hi. I've downloaded  the miracle box,installed the driver but yet when I connect my w3 lte  to the system  it just shows the charging thingy and miracle box doesn't detect the device. Pls  help.

That means drivers aren't properly installed


RE: How to root the Tecno W3 Lte - smooth - 01-07-2017

(01-07-2017, 09:48 PM)hovatek Wrote:  
(01-07-2017, 04:56 PM)smooth Wrote:  Hi. I've downloaded  the miracle box,installed the driver but yet when I connect my w3 lte  to the system  it just shows the charging thingy and miracle box doesn't detect the device. Pls  help.

That means drivers aren't properly installed

No that was not the problem," its now working tho but in a different port. The problem now is that I'm still unable to root it. After I backed up the preloader and moved it in to the same folder as the scatter and recovery,but when I try to flashing it with miracle box ater selecting the android-scatter it only tick recovery only without preloader in the option. And I did proceed without it but I got an error message. What should I do?


RE: How to root the Tecno W3 Lte - smooth - 01-07-2017

(01-07-2017, 09:48 PM)hovatek Wrote:  
(01-07-2017, 04:56 PM)smooth Wrote:  Hi. I've downloaded  the miracle box,installed the driver but yet when I connect my w3 lte  to the system  it just shows the charging thingy and miracle box doesn't detect the device. Pls  help.

That means drivers aren't properly installed

No that was not the problem," its now working tho but in a different port. The problem now is that I'm still unable to root it after I backed up the preloader and moved it in to the same folder as the scatter and recovery. When I try flashing it with after selecting the android-scatter it only tick recovery without preloader even in the option. And I did proceed without it but I got an error message. What should I do?


RE: How to root the Tecno W3 LTE - ufoeze prince - 01-08-2017

(01-06-2017, 08:49 PM)hovatek Wrote:  [Image: Hovatek-How-to-root-Tecno-W3-LTE.png] tank u team hovatek i finally root my tebjwmo w3lite

The Tecno W3 LTE (e.g W3LTE-H356D1-M-160908V43) is a variant of the Tecno W3. Its an MT6735 powered phone running on Android 6 (Marshmallow)

How to root the Tecno W3 LTE
  • Dump your firmware in scatter format using Miracle Box @ https://forum.hovatek.com/thread-13347.html
  • Download SuperSU 2.78 @ [ Login / Register to download free] and save to both phone storage and SD card
  • Create a new folder named Hovatek on your PC
  • Copy preloader.bin from your Miracle Box backup into the Hovatek folder
  • Download TWRP for Tecno W3 LTE ported by Team Hovatek @ [ Login / Register to download free]
  • Copy the TWRP recovery.bin and scatter file from the TWRP zip file downloaded above into the Hovatek folder, making peloader.bin, scatter file and recovery.bin (TWRP) in the folder
  • Flash the preloader.bin and recovery.bin using Miracle Box @ https://forum.hovatek.com/thread-14106.html
  • Boot the phone into recovery mode (Vol up + Power) after flashing
  • In TWRP, if you get a prompt asking you to swipe to allow TWRP modify the system partition, tap KEEP READ ONLY
  • In TWRP recovery, tap Install
  • Navigate to the location of the SuperSU.zip and select it
  • Swipe to confirm flashing of SuperSU.zip and wait till flashing is complete
  • Reboot the phone normally
  • Confirm Root by installing and running Root Checker @ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joeykrim.rootcheck&hl=en




RE: How to root the Tecno W3 LTE - ufoeze prince - 01-08-2017

Tank u team hovatek i finally ROOT my tecno w3 lite tanx to u all


RE: How to root the Tecno W3 Lte - hovatek - 01-08-2017

(01-07-2017, 11:22 PM)smooth Wrote:  No that was not the problem," its now working tho but in a different port. The problem now is that I'm still unable to root it after I backed up the preloader and moved it in to the same folder as the scatter and recovery. When I try flashing it with after selecting the android-scatter it only tick recovery without preloader even in the option. And I did proceed without it but I got an error message. What should I do?

that means you're loading the scatter file from the wrong folder


RE: How to root the Tecno W3 Lte - smooth - 01-08-2017

(01-08-2017, 06:18 PM)hovatek Wrote:  
(01-07-2017, 11:22 PM)smooth Wrote:  No that was not the problem," its now working tho but in a different port. The problem now is that I'm still unable to root it after I backed up the preloader and moved it in to the same folder as the scatter and recovery. When I try flashing it with after selecting the android-scatter it only tick recovery without preloader even in the option. And I did proceed without it but I got an error message. What should I do?

that means you're loading the scatter file from the wrong folder

Nope,Same hovatek folder. Either ways I've been able to root it,thanks alot. Although the device got bricked at first but thank goodness for the backup.. ?I was able to revive and root. Thanks once again.


RE: How to root the Tecno W3 Lte - Raymond Redington111 - 01-16-2017

(01-07-2017, 11:22 PM)smooth Wrote:  
(01-07-2017, 09:48 PM)hovatek Wrote:  
(01-07-2017, 04:56 PM)smooth Wrote:  Hi. I've downloaded  the miracle box,installed the driver but yet when I connect my w3 lte  to the system  it just shows the charging thingy and miracle box doesn't detect the device. Pls  help.

That means drivers aren't properly installed

No that was not the problem," its now working tho but in a different port. The problem now is that I'm still unable to root it after I backed up the preloader and moved it in to the same folder as the scatter and recovery. When I try flashing it with after selecting the android-scatter it only tick recovery without preloader even in the option. And I did proceed without it but I got an error message. What should I do?
Hello, 
I'm experiencing the same problem  when I try flashing the preloader.bin and recovery.bin to the phone with the scatter file, only recovery.bin is shown. When I  proceed anyway, I get this error message ''Error set: patti''. How I do fix this ? can you proffer any solution? its not because I'm ''loading the scatter file from the wrong folder'', I loaded it from the Hovatec desktop folder I created.