Hovatek Forum
Review:Itel A32F hands-on review... READ MORE (Jun, 2018)
Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - Printable Version

+- Hovatek Forum (https://forum.hovatek.com)
+-- Forum: MOBILE PHONES HELP SECTION (https://forum.hovatek.com/forum-75.html)
+--- Forum: Android (https://forum.hovatek.com/forum-76.html)
+--- Thread: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing (/thread-1831.html)

Pages: 1 2


Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - gsmhospital - 03-11-2015

Hi,
The Tecno L3 was hanging on tecno logo and I flashed it with Volcano tool box.
The phone is now working except that it is not bringing network and when I check the sim management option in the setting, the sim management option is frozen. I latter flashed the phone with sp-tool v5 but the problem is still there. Please what can I do? 


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - hovatek - 03-11-2015

(03-11-2015, 02:47 PM)gsmhospital Wrote:  Hi,
The Tecno L3 was hanging on tecno logo and I flashed it with Volcano tool box.
The phone is now working except that it is not bringing network and when I check the sim management option in the setting, the sim management option is frozen. I latter flashed the phone with sp-tool v5 but the problem is still there. Please what can I do? 

1. go to Settings > About > Baseband and let me know what it shows
2. Go to Settings > About > Status > IMEI information > Do IMEI 1&2 show IMEIs?


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - gsmhospital - 03-12-2015

This is the information. On (1)baseband version: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V15.P1.2013/03/0711.14
(2) Yes there are valid imei in imei slot 1 and 2


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - hovatek - 03-12-2015

(03-12-2015, 03:06 PM)gsmhospital Wrote:  This is the information. On (1)baseband version: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V15.P1.2013/03/0711.14
(2) Yes there are valid imei in imei slot 1 and 2

follow this guide @ https://forum.hovatek.com/thread-116.html


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - gsmhospital - 03-12-2015

I have written a working L3 nvram on the phone but the problem is still there, worst still after writting the nvram and I reboot the phone, the problem is still there, then I hardreset it and the blue colour in the display started showing brown I.e anything that is blue in colour will be showing as brown.


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - hovatek - 03-12-2015

(03-12-2015, 07:24 PM)gsmhospital Wrote:  I have written a working L3 nvram on the phone but the problem is still there, worst still after writting the nvram and I reboot the phone, the problem is still there, then I hardreset it and the blue colour in the display started showing brown I.e anything that is blue in colour will be showing as brown.

do you have a working L3 there?


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - gsmhospital - 03-13-2015

Yes I do


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - hovatek - 03-13-2015

(03-13-2015, 06:29 AM)gsmhospital Wrote:  Yes I do

backup the working L3 using this guide @ https://forum.hovatek.com/thread-468.html then flash the files (especially secro.img) to the bricked L3 using sp flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html 


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - gsmhospital - 03-13-2015

Is the secro for the colour blue that is not displaying or for the 'sim management' option that is frozen?


RE: Tecno L3 no network and sim management option frozen after flashing - hovatek - 03-13-2015

(03-13-2015, 12:10 PM)gsmhospital Wrote:  Is the secro for the colour blue that is not displaying or for the 'sim management' option that is frozen?

sim