Hovatek Forum
Review:Itel A32F hands-on review... READ MORE (Jun, 2018)
Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - Printable Version

+- Hovatek Forum (https://forum.hovatek.com)
+-- Forum: MOBILE PHONES HELP SECTION (https://forum.hovatek.com/forum-75.html)
+--- Forum: Android (https://forum.hovatek.com/forum-76.html)
+--- Thread: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown (/thread-21129.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6


Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - ManiacB - 11-20-2017

Hi!

From one day to another my Sim won´t work anymore. A look in my settings show that there is no baseband and no Imei.
I try to flash the whole Factory Image but it doesn´t help.
Next I try to flash the secro.img via fastboot, but that don´t work because adb tells me that there is no secro partition...
What can i do to build a secro partition?

Thank you.


RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - hovatek - 11-21-2017

(11-20-2017, 08:00 PM)ManiacB Wrote:  Hi!

From one day to another my Sim won´t work anymore. A look in my settings show that there is no baseband and no Imei.
I try to flash the whole Factory Image but it doesn´t help.
Next I try to flash the secro.img via fastboot, but that don´t work because adb tells me that there is no secro partition...
What can i do to build a secro partition?

Thank you.

Was flashing of the firmware successful? Also, can I see a screenshot of the contents of the factory image you flashed


RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - innagee - 11-21-2017

(11-20-2017, 08:00 PM)ManiacB Wrote:  Hi!

From one day to another my Sim won´t work anymore. A look in my settings show that there is no baseband and no Imei.
I try to flash the whole Factory Image but it doesn´t help.
Next I try to flash the secro.img via fastboot, but that don´t work because adb tells me that there is no secro partition...
What can i do to build a secro partition?

Thank you.

Where did you get the secro.img file and are you certain that the file is for your device exact build. 

I've also found a firmware for your device @ https://www.needrom.com/download/bluboo-s1/ check if the firmware matched with your device build no.


RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - ManiacB - 11-21-2017

(11-21-2017, 11:28 AM)hovatek Wrote:  
(11-20-2017, 08:00 PM)ManiacB Wrote:  Hi!

From one day to another my Sim won´t work anymore. A look in my settings show that there is no baseband and no Imei.
I try to flash the whole Factory Image but it doesn´t help.
Next I try to flash the secro.img via fastboot, but that don´t work because adb tells me that there is no secro partition...
What can i do to build a secro partition?

Thank you.

Was flashing of the firmware successful? Also, can I see a screenshot of the contents of the factory image you flashed

Flashing works without any problems with SP Flashtool v5.1736. But it doesn´t help...
Here is the content:

[attachment=4371]

I try different Versions of firmware also the one you wrote (needrom).
But everytime the same result: Baseband unknown and no Imei

Since my Baseband is gone i have much more Battery drain....



RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - ManiacB - 11-21-2017

(11-21-2017, 04:27 PM)ManiacB Wrote:  
(11-21-2017, 11:28 AM)hovatek Wrote:  
(11-20-2017, 08:00 PM)ManiacB Wrote:  Hi!

From one day to another my Sim won´t work anymore. A look in my settings show that there is no baseband and no Imei.
I try to flash the whole Factory Image but it doesn´t help.
Next I try to flash the secro.img via fastboot, but that don´t work because adb tells me that there is no secro partition...
What can i do to build a secro partition?

Thank you.

Was flashing of the firmware successful? Also, can I see a screenshot of the contents of the factory image you flashed

Flashing works without any problems with SP Flashtool v5.1736. But it doesn´t help...
Here is the content:



I try different Versions of firmware also the one you wrote (needrom).
But everytime the same result: Baseband unknown and no Imei

Since my Baseband is gone i have much more Battery drain....

In the Factory Firmware scatter.txt i can´t find the section for the secro.img.
I thought it will be flashed automatic.
Do i have to modify the scatter.txt ?



RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - hovatek - 11-22-2017

(11-21-2017, 04:27 PM)ManiacB Wrote:  Was flashing of the firmware successful? Also, can I see a screenshot of the contents of the factory image you flashed

Flashing works without any problems with SP Flashtool v5.1736. But it doesn´t help...
Here is the content:

I try different Versions of firmware also the one you wrote (needrom).
But everytime the same result: Baseband unknown and no Imei

Since my Baseband is gone i have much more Battery drain....

Attach the scatter file here for me to see


RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - ManiacB - 11-22-2017

(11-22-2017, 10:41 AM)hovatek Wrote:  
(11-21-2017, 04:27 PM)ManiacB Wrote:  Was flashing of the firmware successful? Also, can I see a screenshot of the contents of the factory image you flashed

Flashing works without any problems with SP Flashtool v5.1736. But it doesn´t help...
Here is the content:

I try different Versions of firmware also the one you wrote (needrom).
But everytime the same result: Baseband unknown and no Imei

Since my Baseband is gone i have much more Battery drain....

Attach the scatter file here for me to see

OK, here is the file.

[attachment=4376]


RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - hovatek - 11-22-2017

(11-22-2017, 04:16 PM)ManiacB Wrote:  OK, here is the file.

There's no secro in this scatter file. Is it the same with all the other scatter files in the roms you've tried?
Its also the same in one of the MT6757 scatter files I'd encountered.
Can you get access to a working phone of the same model?


RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - ManiacB - 11-22-2017

(11-22-2017, 06:47 PM)hovatek Wrote:  
(11-22-2017, 04:16 PM)ManiacB Wrote:  OK, here is the file.

There's no secro in this scatter file. Is it the same with all the other scatter files in the roms you've tried?
Its also the same in one of the MT6757 scatter files I'd encountered.
Can you get access to a working phone of the same model?

I tried four Versions of firmware but all scatter files are exactly the same.
And no, i don´t have access to a working phone....



RE: Bluboo S1 Baseband (MT6757P) unknown - innagee - 11-23-2017

(11-22-2017, 07:03 PM)ManiacB Wrote:  
(11-22-2017, 06:47 PM)hovatek Wrote:  
(11-22-2017, 04:16 PM)ManiacB Wrote:  OK, here is the file.

There's no secro in this scatter file. Is it the same with all the other scatter files in the roms you've tried?
Its also the same in one of the MT6757 scatter files I'd encountered.
Can you get access to a working phone of the same model?

I tried four Versions of firmware but all scatter files are exactly the same.
And no, i don´t have access to a working phone....

You will have to look for a Bluboo S1 that have valid baseband to backup its Secro and write on your device or another complete firmware.