Hovatek Forum
TECNO C9 FAILS TO POWER ON AFTER FLASHING - Printable Version

+- Hovatek Forum (https://forum.hovatek.com)
+-- Forum: MOBILE PHONES HELP SECTION (https://forum.hovatek.com/forum-75.html)
+--- Forum: Android (https://forum.hovatek.com/forum-76.html)
+--- Thread: TECNO C9 FAILS TO POWER ON AFTER FLASHING (/thread-22040.html)

Pages: 1 2


TECNO C9 FAILS TO POWER ON AFTER FLASHING - shadownet01 - 02-15-2018

I flash my phone tecno C9 and it was successful but when I power it on it stays on Tecno sign. Then I turn it off and used the method format and download to flash it and successfully done, it refuse to power on. I flash it again and again but still fails to power on. I plug it but no charging sign. What will I do pls, I need help. Thanks.


RE: TECNO C9 FAILS TO POWER ON AFTER FLASHING - innagee - 02-15-2018

(02-15-2018, 03:54 PM)shadownet01 Wrote:  I flash my phone tecno C9 and it was successful but when I power it on it stays on Tecno sign. Then I turn it off and used the method format and download to flash it and successfully done, it refuse to power on.  I flash it again and again but still fails to power on.  I plug it but no charging sign.  What will I do pls, I need help. Thanks.

If flashing was successful then it might be an incompatible firmware issue. 
First, what's wrong with the phone before you decided to flash it? 
Secondly, did you take note of the original build no. before flashing it?


The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - shadownet01 - 02-18-2018

(02-15-2018, 05:52 PM)innagee Wrote:  
(02-15-2018, 03:54 PM)shadownet01 Wrote:  I flash my phone tecno C9 and it was successful but when I power it on it stays on Tecno sign. Then I turn it off and used the method format and download to flash it and successfully done, it refuse to power on.  I flash it again and again but still fails to power on.  I plug it but no charging sign.  What will I do pls, I need help. Thanks.

If flashing was successful then it might be an incompatible firmware issue. 
First, what's wrong with the phone before you decided to flash it? 
Secondly, did you take note of the original build no. before flashing it?



The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - shadownet01 - 02-18-2018

(02-15-2018, 05:52 PM)innagee Wrote:  
(02-15-2018, 03:54 PM)shadownet01 Wrote:  I flash my phone tecno C9 and it was successful but when I power it on it stays on Tecno sign. Then I turn it off and used the method format and download to flash it and successfully done, it refuse to power on.  I flash it again and again but still fails to power on.  I plug it but no charging sign.  What will I do pls, I need help. Thanks.

If flashing was successful then it might be an incompatible firmware issue. 
First, what's wrong with the phone before you decided to flash it? 
Secondly, did you take note of the original build no. before flashing it?

The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the battery dies


RE: The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - innagee - 02-18-2018

(02-18-2018, 03:57 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-15-2018, 05:52 PM)innagee Wrote:  
(02-15-2018, 03:54 PM)shadownet01 Wrote:  I flash my phone tecno C9 and it was successful but when I power it on it stays on Tecno sign. Then I turn it off and used the method format and download to flash it and successfully done, it refuse to power on.  I flash it again and again but still fails to power on.  I plug it but no charging sign.  What will I do pls, I need help. Thanks.

If flashing was successful then it might be an incompatible firmware issue. 
First, what's wrong with the phone before you decided to flash it? 
Secondly, did you take note of the original build no. before flashing it?

The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the battery dies

You didn't answer the second question.


RE: The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - shadownet01 - 02-19-2018

(02-18-2018, 09:53 AM)innagee Wrote:  
(02-18-2018, 03:57 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-15-2018, 05:52 PM)innagee Wrote:  
(02-15-2018, 03:54 PM)shadownet01 Wrote:  I flash my phone tecno C9 and it was successful but when I power it on it stays on Tecno sign. Then I turn it off and used the method format and download to flash it and successfully done, it refuse to power on.  I flash it again and again but still fails to power on.  I plug it but no charging sign.  What will I do pls, I need help. Thanks.

If flashing was successful then it might be an incompatible firmware issue. 
First, what's wrong with the phone before you decided to flash it? 
Secondly, did you take note of the original build no. before flashing it?

The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the battery dies

You didn't answer the second question.
Yes, I flashed the same phone with the same file last year December when the same issue occur


RE: The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - innagee - 02-19-2018

(02-19-2018, 09:43 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-18-2018, 09:53 AM)innagee Wrote:  
(02-18-2018, 03:57 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-15-2018, 05:52 PM)innagee Wrote:  
(02-15-2018, 03:54 PM)shadownet01 Wrote:  I flash my phone tecno C9 and it was successful but when I power it on it stays on Tecno sign. Then I turn it off and used the method format and download to flash it and successfully done, it refuse to power on.  I flash it again and again but still fails to power on.  I plug it but no charging sign.  What will I do pls, I need help. Thanks.

If flashing was successful then it might be an incompatible firmware issue. 
First, what's wrong with the phone before you decided to flash it? 
Secondly, did you take note of the original build no. before flashing it?

The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the battery dies

You didn't answer the second question.
Yes, I flashed the same phone with the same file last year December when the same issue occur

Sounds like a damaged emmc.
Have you tried wiping the phone in recovery after flashing the firmware.


RE: The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - shadownet01 - 02-20-2018

(02-19-2018, 02:06 PM)innagee Wrote:  
(02-19-2018, 09:43 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-18-2018, 09:53 AM)innagee Wrote:  
(02-18-2018, 03:57 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-15-2018, 05:52 PM)innagee Wrote:  If flashing was successful then it might be an incompatible firmware issue. 
First, what's wrong with the phone before you decided to flash it? 
Secondly, did you take note of the original build no. before flashing it?

The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the battery dies

You didn't answer the second question.
Yes, I flashed the same phone with the same file last year December when the same issue occur

Sounds like a damaged emmc.
Have you tried wiping the phone in recovery after flashing the firmware.
No


RE: The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - shadownet01 - 02-20-2018

(02-20-2018, 12:44 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-19-2018, 02:06 PM)innagee Wrote:  
(02-19-2018, 09:43 AM)shadownet01 Wrote:  
(02-18-2018, 09:53 AM)innagee Wrote:  
(02-18-2018, 03:57 AM)shadownet01 Wrote:  The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the battery dies

You didn't answer the second question.
Yes, I flashed the same phone with the same file last year December when the same issue occur

Sounds like a damaged emmc.
Have you tried wiping the phone in recovery after flashing the firmware.
No
If EMMC is damaged what will I do


RE: The phone fails to boot, ie it shows only tecno symbol and stays like that till the b - hovatek - 02-20-2018

(02-20-2018, 12:44 AM)shadownet01 Wrote:  No

Boot into recovery mode and do a factory reset then wait a while if it boots up