Hovatek Forum
[Please help] SP Flash tool doesnt detect Gionee - Printable Version

+- Hovatek Forum (https://forum.hovatek.com)
+-- Forum: MOBILE PHONES HELP SECTION (https://forum.hovatek.com/forum-75.html)
+--- Forum: Android (https://forum.hovatek.com/forum-76.html)
+--- Thread: [Please help] SP Flash tool doesnt detect Gionee (/thread-27548.html)



SP Flash tool doesnt detect Gionee - ham_samm - 04-26-2019

My Gionee M3MINI is bricked
I have installed the mtk drivers and when i plug in the phone it just charge and doesnt read in SP Flash Tool


RE: SP Flash tool doesnt detect Gionee - X3non - 04-26-2019

(04-26-2019, 01:12 PM)ham_samm Wrote:  My Gionee M3MINI is bricked
I have installed the mtk drivers and when i plug in the phone it just charge and doesnt read in SP Flash Tool

how did the phone get bricked? are you still able to boot into recovery mode?
did you try connecting the phone while holding either vol down or vol up button? (open device manager and check if it refreshes when you connect the phone)


RE: SP Flash tool doesnt detect Gionee - ham_samm - 04-27-2019

(04-26-2019, 06:12 PM)X3non Wrote:  
(04-26-2019, 01:12 PM)ham_samm Wrote:  My Gionee M3MINI is bricked
I have installed the mtk drivers and when i plug in the phone it just charge and doesnt read in SP Flash Tool

how did the phone get bricked? are you still able to boot into recovery mode?
did you try connecting the phone while holding either vol down or vol up button? (open device manager and check if it refreshes when you connect the phone)

Using twrp someone who doesn't know about custom recovery deleted some files (system, boot etc)

Noo I can't enter recovery
Yes tried pressing down the volume key (tired both volume up and down)
And when I opened device manager the first time I connected the device, it showed one preloader

But now it doesn't display again, it just make sound it connected or disconnected


RE: SP Flash tool doesnt detect Gionee - X3non - 04-27-2019

(04-27-2019, 01:07 AM)ham_samm Wrote:  Using twrp someone who doesn't know about custom recovery deleted some files (system, boot etc)

Noo I can't enter recovery
Yes tried pressing down the volume key (tired both volume up and down)
And when I opened device manager the first time I connected the device, it showed one preloader

But now it doesn't display again, it just make sound it connected or disconnected

try a different USB cord or port on the PC
also try uninstalling all vcom and mtk drivers using the guide @ https://forum.hovatek.com/thread-7660.html then reinstall vcom preloader driver @ https://forum.hovatek.com/thread-440.html
lastly try a different PC (windows 7 at best)


RE: SP Flash tool doesnt detect Gionee - ham_samm - 04-29-2019

(04-27-2019, 11:28 AM)X3non Wrote:  
(04-27-2019, 01:07 AM)ham_samm Wrote:  Using twrp someone who doesn't know about custom recovery deleted some files (system, boot etc)

Noo I can't enter recovery
Yes tried pressing down the volume key (tired both volume up and down)
And when I opened device manager the first time I connected the device, it showed one preloader

But now it doesn't display again, it just make sound it connected or disconnected

try a different USB cord or port on the PC
also try uninstalling all vcom and mtk drivers using the guide @ https://forum.hovatek.com/thread-7660.html then reinstall vcom preloader driver @ https://forum.hovatek.com/thread-440.html
lastly try a different PC (windows 7 at best)

It worked
Thanks a lot
I actually used a win 7 pc to do it and when I plugged in the cable I held down the volume down button (I once had the knowledge)