Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Lenovo A606 DEAD

#1

As the topic stated, my lenovo A606 is dead.. It has MT6582.. It all happen like this. I root the device without any issue with Kingoroot. Well, i played around, flash custom (TWRP) recovery, and create stock backup (TWRP and MTKDroid) in case anything happen. Well, bad thing happen when I started to google for latest firmware and I found it. So i proceed to watch some videos on how to flash roms/update firmware with SPflash. So then I proceed with confident and the update was successful (green tick shown in SPflash) but it wasnt success on the phone.. It couldnt boot at all. It cant be detect with my laptop, no sign on charging, cant power on, nothing.. When I plugged the USB onto the laptop, it doesnt make a sound or vibrate, it simply like i didnt plug anything into my laptop.. Please help me.. I've sent it to different technicians to fix but they cant fix it. I searched for a very long time and got this forum.. Please help me Sad Sad


Reply
#2
My laptop gives some "da-dun" sound but the driver installed as "Alcatel Single RNDIS Interface" in the network adapters category.. Sad
Reply
#3
Help please Sad
Reply
#4
(11-10-2015, 01:20 PM)a4apple Wrote: As the topic stated, my lenovo A606 is dead.. It has MT6582.. It all happen like this. I root the device without any issue with Kingoroot. Well, i played around, flash custom (TWRP) recovery, and create stock backup (TWRP and MTKDroid) in case anything happen. Well, bad thing happen when I started to google for latest firmware and I found it. So i proceed to watch some videos on how to flash roms/update firmware with SPflash. So then I proceed with confident and the update was successful (green tick shown in SPflash) but it wasnt success on the phone.. It couldnt boot at all. It cant be detect with my laptop, no sign on charging, cant power on, nothing.. When I plugged the USB onto the laptop, it doesnt make a sound or vibrate, it simply like i didnt plug anything into my laptop.. Please help me.. I've sent it to different technicians to fix but they cant fix it. I searched for a very long time and got this forum.. Please help me Sad Sad

This doesn't sound difficult to fix. Do you still have the backup you made with mtk droid tools? If yes, list all the files in the backup folder
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#5
(This post was last modified: 11-11-2015, 04:32 AM by a4apple. )
(11-10-2015, 06:31 PM)hovatek Wrote:
(11-10-2015, 01:20 PM)a4apple Wrote: As the topic stated, my lenovo A606 is dead.. It has MT6582.. It all happen like this. I root the device without any issue with Kingoroot. Well, i played around, flash custom (TWRP) recovery, and create stock backup (TWRP and MTKDroid) in case anything happen. Well, bad thing happen when I started to google for latest firmware and I found it. So i proceed to watch some videos on how to flash roms/update firmware with SPflash. So then I proceed with confident and the update was successful (green tick shown in SPflash) but it wasnt success on the phone.. It couldnt boot at all. It cant be detect with my laptop, no sign on charging, cant power on, nothing.. When I plugged the USB onto the laptop, it doesnt make a sound or vibrate, it simply like i didnt plug anything into my laptop.. Please help me.. I've sent it to different technicians to fix but they cant fix it. I searched for a very long time and got this forum.. Please help me Sad Sad

This doesn't sound difficult to fix. Do you still have the backup you made with mtk droid tools? If yes, list all the files in the backup folder

Yeah. I made backup using mtk droid tools. But the problem is that my device cant be recognize when I plug in my laptop. it's like i didnt plug in anything.. @@ no sound nothing.. then when it being recognize, it show the Lenovo A606 as "Alcatel Single RNDIS Interface" in the network adapters category. Please guide me, master Sad

Backup files (inside the folder "!Files_to_FlashTool"):
Boot
ERB1
lk
logo
MBR
MT6582_Android_scatter
preloader
recovery
secro
system

Reply
#6
(11-11-2015, 04:29 AM)a4apple Wrote: Yeah. I made backup using mtk droid tools. But the problem is that my device cant be recognize when I plug in my laptop. it's like i didnt plug in anything.. @@ no sound nothing.. then when it being recognize, it show the Lenovo A606 as "Alcatel Single RNDIS Interface" in the network adapters category. Please guide me, master Sad

Backup files (inside the folder "!Files_to_FlashTool"):
Boot
ERB1
lk
logo
MBR
MT6582_Android_scatter
preloader
recovery
secro
system

install VCOM drivers using https://forum.hovatek.com/thread-440.html and try flashing again
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#7
(11-11-2015, 11:11 AM)hovatek Wrote:
(11-11-2015, 04:29 AM)a4apple Wrote: Yeah. I made backup using mtk droid tools. But the problem is that my device cant be recognize when I plug in my laptop. it's like i didnt plug in anything.. @@ no sound nothing.. then when it being recognize, it show the Lenovo A606 as "Alcatel Single RNDIS Interface" in the network adapters category. Please guide me, master Sad

Backup files (inside the folder "!Files_to_FlashTool"):
Boot
ERB1
lk
logo
MBR
MT6582_Android_scatter
preloader
recovery
secro
system

install VCOM drivers using https://forum.hovatek.com/thread-440.html and try flashing again

Damnnnnnnnn! This forum is awesome and you;re genius!! I see it's logo but it's charging now! I guess it should be working now! Thank you so much, master hovatek! Will report if i found error. Thankssss!
Reply
#8
(11-11-2015, 11:11 AM)hovatek Wrote:
(11-11-2015, 04:29 AM)a4apple Wrote: Yeah. I made backup using mtk droid tools. But the problem is that my device cant be recognize when I plug in my laptop. it's like i didnt plug in anything.. @@ no sound nothing.. then when it being recognize, it show the Lenovo A606 as "Alcatel Single RNDIS Interface" in the network adapters category. Please guide me, master Sad

Backup files (inside the folder "!Files_to_FlashTool"):
Boot
ERB1
lk
logo
MBR
MT6582_Android_scatter
preloader
recovery
secro
system

install VCOM drivers using https://forum.hovatek.com/thread-440.html and try flashing again

UPDATE: When I boot up the phone, it shows the Lenovo logo and then black screen. How to fix? Sad
Reply
#9
(11-12-2015, 03:30 AM)a4apple Wrote: UPDATE: When I boot up the phone, it shows the Lenovo logo and then black screen. How to fix? Sad

no worries.
can the phone enter recovery mode?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#10
(11-12-2015, 10:08 AM)hovatek Wrote:
(11-12-2015, 03:30 AM)a4apple Wrote: UPDATE: When I boot up the phone, it shows the Lenovo logo and then black screen. How to fix? Sad

no worries.
can the phone enter recovery mode?

Yeah. But it is a custom one (TWRP). is it okay?
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)