Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] HELP! Strangely Bricked Infinix x506 (MTK6592)

#1
Sad  (This post was last modified: 11-12-2015, 11:54 AM by ahsansmiles. )

Hello and Good day everyone...

So i will just move quickly to the main topic & that is.. i have a Infinix X506, fully backed up using MTKDroid Tools, i have the original full factory backup.

The problem here is that, one night i flashed some rom using TWRP and after that my phone just wont go beyond Infinix logo and keeps on boot looping. It was normal, i would just flash factory Stock rom usinf SP Falsh Tool and all worked great. But then this time.


i flashed STOCK rom, but the problem was still there... SP Flash Tool completed everything succesfully, so i tried FORMAT ALL+DOWNLOAD, it also completed succesfully, and strangely Phone still wont go beyond "Infinix" bootup logo and then reboots, can't enter recovery, it just keeps on rebooting after 10-20 seconds. So i ran a Memory Test over it , its results are this :

============ Memory Detection Report ===========

Internal RAM:


External RAM:

Type = DRAM

Size = 0x80000000 (2048MB/16384Mb)

NAND Flash:

ERROR: NAND Flash was not detected!

EMMC:

EMMC_PART_BOOT1 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_BOOT2 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_RPMB Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_GP1 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP2 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP3 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP4 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_USER Size = 0x00000003a3e00000(14910MB)

============ EMMC Test ============

EMMC Pattern Test(0x5A5A):

============ Memory Detection Report ===========

Internal RAM:


External RAM:

Type = DRAM

Size = 0x80000000 (2048MB/16384Mb)

NAND Flash:

ERROR: NAND Flash was not detected!

EMMC:

EMMC_PART_BOOT1 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_BOOT2 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_RPMB Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_GP1 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP2 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP3 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP4 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_USER Size = 0x00000003a3e00000(14910MB)

============ RAM Test ============

Data Bus Test:

[D0]
[D1]
[D2]
[D3]
[D4]
[D5]
[D6]
[D7]
[D8]
[D9]
[D10]
[D11]
[D12]
[D13]
[D14]
[D15]
[D16]
[D17]
[D18]
[D19]
[D20]
[D21]
[D22]
[D23]
[D24]
[D25]
[D26]
[D27]
[D28]
[D29]
[D30]
[D31]
OK!!

Address Bus Test:

[A1]
[A2]
[A3]
[A4]
[A5]
[A6]
[A7]
[A8]
[A9]
[A10]
[A11]
[A12]
[A13]
[A14]
[A15]
[A16]
[A17]
[A18]
[A19]
[A20]
[A21]
[A22]
[A23]
[A24]
[A25]
[A26]
[A27]
[A28]
[A29]
[A30]
OK!!

RAM Pattern Test :
Writing ...
0x44332211,
0xA5A5A5A5,
0xA5A5A500,
0xA500A500,
0xA5000000,
0x00000000,
0xFFFF0000,
0xFFFFFFFF,
OK!!

Increment/Decrement Test:
Writing...
OK!!

============ EMMC Test ============

EMMC Pattern Test(0x5A5A):




It just stopped here. What i wanted to know is that, i get no error while DOWNLOADING stock rom, the yellow bar crosses and i see green tick, the phone boots up but at logo went's back to reboot...


What could be the possible solution? Is my hardware faulty?


Reply
#2
(11-12-2015, 11:53 AM)ahsansmiles Wrote: ......
It just stopped here. What i wanted to know is that, i get no error while DOWNLOADING stock rom, the yellow bar crosses and i see green tick, the phone boots up but at logo went's back to reboot...


What could be the possible solution? Is my hardware faulty?

boot into factory mode and wipe eMMC
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#3
(11-12-2015, 08:51 PM)hovatek Wrote:
(11-12-2015, 11:53 AM)ahsansmiles Wrote: ......
It just stopped here. What i wanted to know is that, i get no error while DOWNLOADING stock rom, the yellow bar crosses and i see green tick, the phone boots up but at logo went's back to reboot...


What could be the possible solution? Is my hardware faulty?

boot into factory mode and wipe eMMC

I tried it, it will keep on rebooting and won't enter either recovery either factory mode.

One thing is that, the phone only boots when i plug in USB, it shows red led light and then battery charge icon appears, it reboots , shows infinix logo and reboots to battery charge icon and this circle keeps on going.

Any ideas?
Reply
#4
(This post was last modified: 11-13-2015, 09:40 AM by hovatek. )
(11-12-2015, 10:33 PM)ahsansmiles Wrote: I tried it, it will keep on rebooting and won't enter either recovery either factory mode.

One thing is that, the phone only boots when i plug in USB, it shows red led light and then battery charge icon appears, it reboots , shows infinix logo and reboots to battery charge icon and this circle keeps on going.

Any ideas?

the battery is probably drained. take out the battery using https://forum.hovatek.com/thread-8523.html and try charging or boosting it
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#5
(This post was last modified: 11-14-2015, 02:05 PM by ahsansmiles. Edit Reason: added more details. )
Taken out battery, made it to full charge, still doing the same thing. Its boot looping on Infinix startup logo. Neither would it enter recovery nor will go to factory mode, just infinix logo and bootloop.
Reply
#6
(11-14-2015, 02:00 PM)ahsansmiles Wrote: Taken out battery, made it to full charge, still doing the same thing. Its boot looping on Infinix startup logo. Neither would it enter recovery nor will go to factory mode, just infinix logo and bootloop.

download a different ROM @ https://forum.hovatek.com/thread-533.html and flash using Sp flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html
waiting...
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)