Hi, Guest! Login / Register

Headline: Google pauses Allo development for "Chat"; will they finally win us over?... READ MORE (Apr, 2018)
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average

Unknown Baseband, invalid imei n sim not detected in tecno m3

#1

I tried al these methods 4 fixing tecno m3 phone wit null imei,no sim detected n unknown baseband bt non worked.I did d MP0 method bt after restarting,d problem persisted.After doing an nvram backup from another tecno m3,when I want 2 restore it to my phone it says Error: pttycmd1 device not found in mtkdroidtool.I did a clockworkmod backup of another tecno m3 wit cwm,after restoring n factory reset,d problem persisted,changing imei is nt working & the radio is off n refuse coming on when turned on.Pls help

Reply
#2
(01-20-2015, 08:08 PM)Ifeanyilawrence Wrote: I tried al these methods 4 fixing tecno m3 phone wit null imei,no sim detected n unknown baseband bt non worked.I did d MP0 method bt after restarting,d problem persisted.After doing an nvram backup from another tecno m3,when I want 2 restore it to my phone it says Error: pttycmd1 device not found in mtkdroidtool.I did a clockworkmod backup of another tecno m3 wit cwm,after restoring n factory reset,d problem persisted,changing imei is nt working & the radio is off n refuse coming on when turned on.Pls help

you'll need to re-flash stock backup then repeat the procedure @ https://forum.hovatek.com/thread-116.html
First of all, is your m3 4.2 Old or new OS type (see the pictures @ https://forum.hovatek.com/thread-311.html to compare because this will tell us which MTK backup you should flash)?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#3
My m3 is the old one. I have reflashed the stock ROM using cwm recovery and repeated the process but no progress
Reply
#4
(01-21-2015, 10:52 PM)Ifeanyilawrence Wrote: My m3 is the old one. I have reflashed the stock ROM using cwm recovery and repeated the process but no progress

ok. Go to settings > about and lets know what your Baseband shows
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#5
baseband : unknown
Reply
#6
(01-22-2015, 02:54 PM)Ifeanyilawrence Wrote: baseband : unknown

you're supposed to flash the MTK backup via Sp flash tool, not CWM backup via clockworkmod recovery.

do you have the MTK backup for old OS m3?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#7
yes, i have done that
Reply
#8
(01-22-2015, 07:41 PM)Ifeanyilawrence Wrote: yes, i have done that

was flashing the backup successful?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#9
Yea, I fixed it. Thanks to you all
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)