Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Development] TWRP 3.0 for Tecno W3

#1
(This post was last modified: 05-07-2017, 12:42 PM by hovatek. )

Download TWRP 3.0 for Tecno W3 ported by Team Hovatek @ https://hovatek.com/redirect.php?link=ht...JKWk0/view and flash using SP Flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html

How to root Tecno W3

See the rooting guide @ https://blog.hovatek.com/how-to-root-tecno-w3

Credits

Thanks to Codeater for supplying the needed stock files and testing


Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#2
(This post was last modified: 12-04-2016, 11:24 PM by mjamal. )
After setting up twrp on my tecno w3 and it works great I got something I want to know what is it?
Whenever I wipe or install a zip package an error come on top of the log something like "E:... reboot_chk not found using default value... "
What can i do to stop this message?

Finally, thanks for ur efforts...
Reply
#3
(12-04-2016, 10:10 PM)mjamal Wrote: After setting up twrp on my tecno w3 and it works great I got something I want to know what is it?
Whenever I wipe or install a zip package an error come on top of the log something like "E:... reboot_chk not found using default value... "
What can i do to stop this message?

Finally, thanks for ur efforts...

1. Whats your phone's Build Number
2. Backup your firmware using https://forum.hovatek.com/thread-13347.html
waiting...
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#4
(This post was last modified: 12-05-2016, 07:49 PM by mjamal. )
(12-05-2016, 02:25 PM)hovatek Wrote:
(12-04-2016, 10:10 PM)mjamal Wrote: After setting up twrp on my tecno w3 and it works great I got something I want to know what is it?
Whenever I wipe or install a zip package an error come on top of the log something like "E:... reboot_chk not found using default value... "
What can i do to stop this message?

Finally, thanks for ur efforts...

1. Whats your phone's Build Number
2. Backup your firmware using https://forum.hovatek.com/thread-13347.html
waiting...

1. Build number: W3-H806B1-M-EG-161102V14 (firmware for Egypt)
2. ABOUT backing up my firmware i followed the steps in the video but miracle can't find the usb port!!!

NOTE: I've a backup of my phone's firmware i downloaded before just outdated one i updated it to the above build number on later time (with build number: W3-H806B1-M-EG-160721V8).
Reply
#5
(12-05-2016, 03:00 PM)mjamal Wrote: 1. Build number: W3-H806B1-M-EG-161102V14 (firmware for Egypt)
2. ABOUT backing up my firmware i followed the steps in the video but miracle can't find the usb port!!!

NOTE: I've a backup of my phone's firmware i downloaded before just outdated one i updated it to the above build number on later time (with build number: W3-H806B1-M-EG-160721V8).

ok.
Attach a screenshot of the error message
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#6
(This post was last modified: 12-06-2016, 03:44 PM by mjamal. )
(12-06-2016, 08:21 AM)hovatek Wrote:
(12-05-2016, 03:00 PM)mjamal Wrote: 1. Build number: W3-H806B1-M-EG-161102V14 (firmware for Egypt)
2. ABOUT backing up my firmware i followed the steps in the video but miracle can't find the usb port!!!

NOTE: I've a backup of my phone's firmware i downloaded before just outdated one i updated it to the above build number on later time (with build number: W3-H806B1-M-EG-160721V8).

ok.
Attach a screenshot of the error message

SORRY, I can't attach the screenshot of the recovery log I tried but I have strange behavior of my installed drivers but I got the form of the error below.

"E:String resource 'install_reboot_chk' not found. Using default value." << This is the form of the message appeared with all actions I make with TWRP and I found it in the "recovery.log" in my backup of TWRP line: 408.

NOTE 1: All actions i did with TWRP successed 100% without any problems except this red message I know it's not affecting my android and i don't know if it is normal message or not but i would like it to be solved
NOTE 2: I saw a youtube video of TWRP on Tecno W4 and the same message appeared on the first line of the log console

Thanks;

Attached Files
.7z   recovery.log.7z (Size: 55.14 KB / Downloads: 0)
Reply
#7
(12-06-2016, 03:39 PM)mjamal Wrote: SORRY, I can't attach the screenshot of the recovery log I tried but I have strange behavior of my installed drivers but I got the form of the error below.

"E:String resource 'install_reboot_chk' not found. Using default value." << This is the form of the message appeared with all actions I make with TWRP and I found it in the "recovery.log" in my backup of TWRP line: 408.

NOTE 1: All actions i did with TWRP successed 100% without any problems except this red message I know it's not affecting my android and i don't know if it is normal message or not but i would like it to be solved
NOTE 2: I saw a youtube video of TWRP on Tecno W4 and the same message appeared on the first line of the log console

Thanks;

Seen.
Its nothing to worry about
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#8
(07-14-2016, 05:38 PM)hovatek Wrote: Download TWRP 3.0 for Tecno W3 ported by Team Hovatek @ https://hovatek.com/redirect.php?link=ht...t=download and flash using SP Flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html

How to root Tecno W3

See the rooting guide @ https://blog.hovatek.com/how-to-root-tecno-w3

Credits

Thanks to Codeater for supplying the needed stock files and testing

Good evening, team.
I flashed this recovery on my Tecno W3 with build number W3-H806A1-M-161230V103 but when I boot into it, the screen is distorted and pixelated. It responds though as my phone vibrates when I touch it but I don't see anything. I don't have a stock recovery. Please tell me I'm not in soup! ??

Reply
#9
(This post was last modified: 03-24-2017, 04:22 PM by mjamal. )
(03-24-2017, 01:19 AM)Benzalf Wrote:
(07-14-2016, 05:38 PM)hovatek Wrote: Download TWRP 3.0 for Tecno W3 ported by Team Hovatek @ https://hovatek.com/redirect.php?link=ht...t=download and flash using SP Flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html

How to root Tecno W3

See the rooting guide @ https://blog.hovatek.com/how-to-root-tecno-w3

Credits

Thanks to Codeater for supplying the needed stock files and testing

Good evening, team.
I flashed this recovery on my Tecno W3 with build number W3-H806A1-M-161230V103 but when I boot into it,  the screen is distorted and pixelated. It responds though as my phone vibrates when I touch it but I don't see anything. I don't have a stock recovery. Please tell me I'm not in soup! ??
I think, You have to flash the stock "recovery" sector only as you did with the TWRP one. I found this, it a bit older but it will work.

Download -> Tecno W3 Miracle Box Dump (Tecno-W3-H806A1-M-160901V46) <- Download
NOTE
This is a full recovery take care avoid flashing the "nvram" and "preloader" You've only have to flash "recovery" file only.
If HOVATEK can afford you the Stock "recovery" file for your build, It will be more helpful as it's much smaller than the full backup.

I hope this will help you Smile!
Reply
#10
(03-24-2017, 03:58 PM)mjamal Wrote:
(03-24-2017, 01:19 AM)Benzalf Wrote:
(07-14-2016, 05:38 PM)hovatek Wrote: Download TWRP 3.0 for Tecno W3 ported by Team Hovatek @ https://hovatek.com/redirect.php?link=ht...t=download and flash using SP Flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html

How to root Tecno W3

See the rooting guide @ https://blog.hovatek.com/how-to-root-tecno-w3

Credits

Thanks to Codeater for supplying the needed stock files and testing

Good evening, team.
I flashed this recovery on my Tecno W3 with build number W3-H806A1-M-161230V103 but when I boot into it,  the screen is distorted and pixelated. It responds though as my phone vibrates when I touch it but I don't see anything. I don't have a stock recovery. Please tell me I'm not in soup! ??
I think, You have to flash the stock "recovery" sector only as you did with the TWRP one. I found this, it a bit older but it will work.

Download -> Tecno W3 Miracle Box Dump (Tecno-W3-H806A1-M-160901V46) <- Download
NOTE
This is a full recovery take care avoid flashing the "nvram" and "preloader" You've only have to flash "recovery" file only.
If HOVATEK can afford you the Stock "recovery" file for your build, It will be more helpful as it's much smaller than the full backup.

I hope this will help you Smile!

Yeah, I'm doing that just now but that's not the issue; being that I won't be able to root my phone without the TWRP recovery. I hope this stock recovery works for my build though.
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)