Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

TECNO F5 NO NETWORK ON AIRTEL SIM BUT CAN ACCESS INTERNET

#1

Hi team, i have a tecno f5 with network problem. This occurred while using my device to browse the internet, i had set my network type to auto mode(GSM/WCDMA) after experiencing slow web page load, i decided to fully switch to WCDMA mode. luckily my network access speed changed and i enjoyed my surfing. after like one hour, network signal icon started to fluctuate and indicating frequent drop. There then i decided to switch to flight mode so as to restart my network. After a minute then switch off the flight mode to check my network, it was around 12:00AM, Unfortunately the network icon wasn't displayed but what surprised me was i could still receive online access; able to access the internet on WCDMA mode but cannot make any call (its an airtime sim).
I tested my sim with another phone but it is working perfectly.
Now what might be the solution to this issue?
PLEASE ADVICE.

Sent from my TECNO F5 using Hovatek mobile


Reply
#2
(10-06-2016, 02:49 PM)Kibe Wrote: Hi team, i have a tecno f5 with network problem. This occurred while using my device to browse the internet, i had set my network type to auto mode(GSM/WCDMA) after experiencing slow web page load, i decided to fully switch to WCDMA mode. luckily my network access speed changed and i enjoyed my surfing. after like one hour, network signal icon started to fluctuate and indicating frequent drop. There then i decided to switch to flight mode so as to restart my network. After a minute then switch off the flight mode to check my network, it was around 12:00AM, Unfortunately the network icon wasn't displayed but what surprised me was i could still receive online access; able to access the internet on WCDMA mode but cannot make any call (its an airtime sim).
I tested my sim with another phone but it is working perfectly.
Now what might be the solution to this issue?
PLEASE ADVICE.

Sent from my TECNO F5 using Hovatek mobile

test another airtel SIM onn your phone.
Also, did you ever change the phone's IMEI?
Reply
#3
Hi, I have tested with another airtel sim and it has the same problem. I have not changed IMEI, the IMEI digits are similar/same. could this be the origin of the issue?. thank you.


Sent from my TECNO F5 using Hovatek mobile
Reply
#4
HEY, I have confirmed the issue was corrupted IMEI. i have decided to repair my IMEI on EGM and it has successfully solved the issue. m' so happy. THANK YOU for suggesting the issue of IMEI.

Sent from my TECNO F5 using Hovatek mobile
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)