Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] TECNO M7 COMPLETELY DEAD

#1

Hello team Hovatek!!
kudos to you for great work you are doing here..
I have actually come with my own problem too..

My TECNO M7 started  with a message that says "unfortunately,system ui is not responding" and i pressed the ok button but it will just pop up within seconds again.
I decided to pull out the battery and put it back in but instaed of coming ON,it showed "ENCRYPTION UNSUCCESFUL........RESET"..
Pressing the RESET button did nothing..
So i did another battery pull and rebooted to RECOVERY,did a format and rebooted but it got stucked at TECNO logo..

Straight to SP flashTool(flashing as usual)
i did the whole scatter file loading and bla bla,then i launched the flasing/downloading(hoping to flash it as usual)...


few seconds later,this strange error(S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED) just came up...
i did some research and i was told to do a format with SPFLASHTOOL..
After doing the flashing,and then i tried downloading the ROM back to the phone with SPFLASHTOOL.
This error (S_DL_PMT_ERR_NO_SPACE) popped up (i was like wic wahala b dis na)...
Now phone shows no sign of life at all
#not powering on
#not charging..
#but sp flashtool stil recognizes it..

after a while it shows this error(BROM_ERROR:??(8)) now

i did some research again,i discovered that the EMMC chip has gone bad...

Any solution please...



Attached Files
.jpg   error1.JPG (Size: 166.45 KB / Downloads: 7)
Reply
#2
============ Memory Detection Report ===========

Internal RAM:


External RAM:

Type = DRAM

Size = 0x40000000 (1024MB/8192Mb)

NAND Flash:

ERROR: NAND Flash was not detected!

EMMC: 

EMMC_PART_BOOT1 Size = 0x0000000000200000(2MB)
EMMC_PART_BOOT2 Size = 0x0000000000200000(2MB)
EMMC_PART_RPMB Size = 0x0000000000200000(2MB)
EMMC_PART_GP1 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP2 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP3 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP4 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_USER Size = 0x00000000e7000000(3696MB)

UFS: 

ERROR: UFS was not detected!

============ RAM Test ============

Data Bus Test: 

[D0]
[D1]
[D2]
[D3]
[D4]
[D5]
[D6]
[D7]
[D8]
[D9]
[D10]
[D11]
[D12]
[D13]
[D14]
[D15]
[D16]
[D17]
[D18]
[D19]
[D20]
[D21]
[D22]
[D23]
[D24]
[D25]
[D26]
[D27]
[D28]
[D29]
[D30]
[D31]
OK!!

Address Bus Test:

[A1]
[A2]
[A3]
[A4]
[A5]
[A6]
[A7]
[A8]
[A9]
[A10]
[A11]
[A12]
[A13]
[A14]
[A15]
[A16]
[A17]
[A18]
[A19]
[A20]
[A21]
[A22]
[A23]
[A24]
[A25]
[A26]
[A27]
[A28]
[A29]
OK!!

RAM Pattern Test :
Writing ...
0x44332211, 
0xA5A5A5A5, 
0xA5A5A500, 
0xA500A500, 
0xA5000000, 
0x00000000, 
0xFFFF0000, 
0xFFFFFFFF, 
OK!!

Increment/Decrement Test:
Writing...
OK!!
Reply
#3
(04-21-2017, 11:08 AM)nossy93 Wrote: Hello team Hovatek!!
kudos to you for great work you are doing here..
I have actually come with my own problem too..

My TECNO M7 started  with a message that says "unfortunately,system ui is not responding" and i pressed the ok button but it will just pop up within seconds again.
I decided to pull out the battery and put it back in but instaed of coming ON,it showed "ENCRYPTION UNSUCCESFUL........RESET"..
Pressing the RESET button did nothing..
So i did another battery pull and rebooted to RECOVERY,did a format and rebooted but it got stucked at TECNO logo..

Straight to SP flashTool(flashing as usual)
i did the whole scatter file loading and bla bla,then i launched the flasing/downloading(hoping to flash it as usual)...


few seconds later,this strange error(S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED) just came up...
i did some research and i was told to do a format with SPFLASHTOOL..
After doing the flashing,and then i tried downloading the ROM back to the phone with SPFLASHTOOL.
This error (S_DL_PMT_ERR_NO_SPACE) popped up (i was like wic wahala b dis na)...
Now phone shows no sign of life at all
#not powering on
#not charging..
#but sp flashtool stil recognizes it..

after a while it shows this error(BROM_ERROR:??(8)) now

i did some research again,i discovered that the EMMC chip has gone bad...

Any solution please...

Sounds pretty much like a damaged emmc chip. If that's the case then it'll need to be replaced.
To verify, try readinfo using Miracle Box @ https://forum.hovatek.com/thread-13347.html
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#4
(04-21-2017, 05:50 PM)hovatek Wrote:
(04-21-2017, 11:08 AM)nossy93 Wrote: Hello team Hovatek!!
kudos to you for great work you are doing here..
I have actually come with my own problem too..

My TECNO M7 started  with a message that says "unfortunately,system ui is not responding" and i pressed the ok button but it will just pop up within seconds again.
I decided to pull out the battery and put it back in but instaed of coming ON,it showed "ENCRYPTION UNSUCCESFUL........RESET"..
Pressing the RESET button did nothing..
So i did another battery pull and rebooted to RECOVERY,did a format and rebooted but it got stucked at TECNO logo..

Straight to SP flashTool(flashing as usual)
i did the whole scatter file loading and bla bla,then i launched the flasing/downloading(hoping to flash it as usual)...


few seconds later,this strange error(S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED) just came up...
i did some research and i was told to do a format with SPFLASHTOOL..
After doing the flashing,and then i tried downloading the ROM back to the phone with SPFLASHTOOL.
This error (S_DL_PMT_ERR_NO_SPACE) popped up (i was like wic wahala b dis na)...
Now phone shows no sign of life at all
#not powering on
#not charging..
#but sp flashtool stil recognizes it..

after a while it shows this error(BROM_ERROR:??(8)) now

i did some research again,i discovered that the EMMC chip has gone bad...

Any solution please...

Sounds pretty much like a damaged emmc chip. If that's the case then it'll need to be replaced.
To verify, try readinfo using Miracle Box @ https://forum.hovatek.com/thread-13347.html

@HOVATEK,here is the outcome of the READINfo from miracle box

Attached Files
.jpg   miracle.JPG (Size: 92.8 KB / Downloads: 6)
Reply
#5
(04-25-2017, 11:20 AM)nossy93 Wrote: @HOVATEK,here is the outcome of the READINfo from miracle box

Can you get access to a working M7? A Miracle Box dump from a working phone 'might' be able to bypass the no space error
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#6
(04-25-2017, 09:01 PM)hovatek Wrote:
(04-25-2017, 11:20 AM)nossy93 Wrote: @HOVATEK,here is the outcome of the READINfo from miracle box

Can you get access to a working M7? A Miracle Box dump from a working phone 'might' be able to bypass the no space error

boss,i haven't been able to lay my hands on any here...(seems that model is going obsolete )
Reply
#7
(05-05-2017, 05:02 PM)nossy93 Wrote: boss,i haven't been able to lay my hands on any here...(seems that model is going obsolete )

you are quite right, old models are now obsolete
try flashing the M7 firmware using miracle box @ https://forum.hovatek.com/thread-14106.html
lets know the outcome
Reply
#8
(05-05-2017, 08:35 PM)freshtyt Wrote:
(05-05-2017, 05:02 PM)nossy93 Wrote: boss,i haven't been able to lay my hands on any here...(seems that model is going obsolete )

you are quite right, old models are now obsolete
try flashing the M7 firmware using miracle box @ https://forum.hovatek.com/thread-14106.html
lets know the outcome

Thanks boss...but that link u posted didn't contain tecno m7 miracle-flashable rom. it's just the how-to..

Thanks....

Reply
#9
(05-06-2017, 08:53 AM)nossy93 Wrote: Thanks boss...but that link u posted didn't contain tecno m7 miracle-flashable rom. it's just the how-to..

Thanks....

use the m7 firmware you already have or download @ https://forum.hovatek.com/thread-311.html
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)