Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Tweak] tecno h7 not recognized by system

#1

I have tecno h7, with a bootloop. I tried flashing a CWM recovery so as to flash a backup I have. But it's not recognized by my two systems ( win7/win10) and not detected by spf tools and MTK Droid. Pls help me.


Reply
#2
(05-25-2017, 03:07 PM)Icsmod Wrote: I have tecno h7, with a bootloop. I tried flashing a CWM recovery so as to flash a backup I have. But it's not recognized by my two systems ( win7/win10) and not detected by spf tools and MTK Droid. Pls help me.

Ensure to install VCOM drivers using https://forum.hovatek.com/thread-440.html
If its still not detected then launch device manager, connect the phone while powered off then see if device manager refreshes
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:

Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)

Request for Private Support
* Install the Hovatek Forum app
* Listen to H-Tech Radio
* Helpline: +2348021840309
* Email: technical@hovatek.com
* Skype: Hovatek
Reply
#3
Thanks. The VCOM was from dis site and it's still says 'usb not recognized' anytime I connect it to d computer even if it's in Chinese recovery menu or switched off or even with d battery removed.
I have used usb deview and installed VCOM (all d VCOMs one after another)
Reply
#4
(05-26-2017, 08:43 AM)Icsmod Wrote: Thanks. The VCOM was from dis site and it's still says 'usb not recognized' anytime I connect it to d computer even if it's in Chinese recovery menu or switched off or even with d battery removed.
I have used usb deview and installed VCOM (all d VCOMs one after another)

USB not recognized in this case points at a problem with the phone. Have you tried taking out and reinserting the battery?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:

Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)

Request for Private Support
* Install the Hovatek Forum app
* Listen to H-Tech Radio
* Helpline: +2348021840309
* Email: technical@hovatek.com
* Skype: Hovatek
Reply
#5
Yes I have tried all I could like connecting it when the battery is removed and reinserting also I have tried connecting it while in Fastboot, recovery, when it is booting (showing d tecno logo)
Reply
#6
(05-26-2017, 08:51 PM)Icsmod Wrote: Yes I have tried all I could like connecting it when the battery is removed and reinserting also I have tried connecting it while in Fastboot, recovery, when it is booting (showing d tecno logo)

Its between an emmc and usb issue. Have you tried changing the phone's USB port?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:

Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)

Request for Private Support
* Install the Hovatek Forum app
* Listen to H-Tech Radio
* Helpline: +2348021840309
* Email: technical@hovatek.com
* Skype: Hovatek
Reply
#7
Ok sir, thanks
Reply
#8
(This post was last modified: 05-27-2017, 10:58 PM by X3non. )
(05-27-2017, 12:21 PM)Icsmod Wrote: Ok sir, thanks

I am sure it is a problem from the USB port. Changing or fixing it should solve the problem. *****
Reply
#9
Yes you are right. Thanks
I changed the usb port with dat of another h7 and I was able to flash recovery img for CWM. I also flashed the boot.img but it's still in bootloop.
Reply
#10
(05-31-2017, 10:35 AM)Icsmod Wrote: Yes you are right. Thanks
I changed the usb port with dat of another h7 and I was able to flash recovery img for CWM. I also flashed the boot.img but it's still in bootloop.

Flash back the entire firmware
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:

Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)

Request for Private Support
* Install the Hovatek Forum app
* Listen to H-Tech Radio
* Helpline: +2348021840309
* Email: technical@hovatek.com
* Skype: Hovatek
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)