Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Tecno p5

#1

Tecno p5 old version 4.2.2 this have emmc problem. If i lunch any app it will disappear and take me back to home screen.
And some time the music ringtone of the phone will cease to work until I want to setting under storage and click mount internal storage before it will start work again.

I even made a factory reset from the setting but not work.
I made an hard reset still not work.
I download Hovatek stock backup (mtk) for tecno p5 (old).
And try to use miracle to rewrite the firmware but it say not surppoted flash I'd.
I also use the latest version of so flash tool download at Hovatek but it say from error storage not match 3182.
I still boot the phone into fastboot mode by sending only the system file but the phone screen show target too large for partition size.
I try make memory test on flash tool but it say emmc error. Nand flash error.

But still lucky the phone still alive any help on emmc error?

Best regard.


Reply
#2
(05-25-2017, 04:42 PM)prince1111 Wrote: Tecno p5 old version 4.2.2 this have emmc problem. If i lunch any app it will disappear and take me back to home screen.
And some time the music ringtone of the phone will cease to work until I want to setting under storage and click mount internal storage before it will start work again.

I even made a factory reset from the setting but not work.
I made an hard reset still not work.
I download Hovatek stock backup (mtk) for tecno p5 (old).
And try to use miracle to rewrite the firmware but it say not surppoted flash I'd.
I also use the latest version of so flash tool download at Hovatek but it say from error storage not match 3182.
I still boot the phone into fastboot mode by sending only the system file but the phone screen show target too large for partition size.
I try make memory test on flash tool but it say emmc error. Nand flash error.

But still lucky the phone still alive any help on emmc error?

Best regard.

Have you tried wiping emmc in Factory Mode (https://forum.hovatek.com/thread-13850.html )?
Reply
#3
Hmmmm thanks for ur reply Hovatek.
I have don it as well but still persist .

Best regard.

Sent from my TECNO-C8 using the Hovatek Forum App
Reply
#4
(05-26-2017, 12:54 PM)prince1111 Wrote: Hmmmm thanks for ur reply Hovatek.
I have don it as well but still persist .

Best regard.

Sent from my TECNO-C8 using the Hovatek Forum App

when you said it didn't work from your previous replies,
e.g do you mean that after doing the factory reset successfully, the phone still remained exactly as it was before the reset i.e with messages, contacts, settings etc all intact?
OR the factory reset didn't even complete?
OR the reset was successful, everything was wiped BUT the issue of apps taking you back to the homescreen still persist?
Reply
#5
The factory reset work successfully and all user setting wipe away normal but the problem of app taking me back to home screen was not resolved. .
And it also use to show android app has stop. Sometimes
And also ceasing of internal memory...

Sent from my TECNO-C8 using the Hovatek Forum App
Reply
#6
(05-26-2017, 07:53 PM)prince1111 Wrote: The factory reset work successfully and all user setting wipe away normal but the problem of app taking me back to home screen was not resolved. .
And it also use to show android app has stop. Sometimes
And also ceasing of internal memory...

Sent from my TECNO-C8 using the Hovatek Forum App

Do you have access with a working phone of the same model?
Reply
#7
(05-26-2017, 07:53 PM)prince1111 Wrote: The factory reset work successfully and all user setting wipe away normal but the problem of app taking me back to home screen was not resolved. .
And it also use to show android app has stop. Sometimes
And also ceasing of internal memory...

Sent from my TECNO-C8 using the Hovatek Forum App

Sounds like a storage / emmc issue in the making.
I would advise you try another P5 firmware or backup from a working phone of the same model.
BTW, does this also happen in Safe Mode?
Reply
#8
I don't have a working phone of the same model.
even in safe mode it still the same.

Sent from my TECNO-C8 using the Hovatek Forum App
Reply
#9
(05-27-2017, 06:58 PM)prince1111 Wrote: I don't have a working phone of the same model.
even in safe mode it still the same.

Sent from my TECNO-C8 using the Hovatek Forum App

I think its the early stages of a storage (emmc) issue. Be on the lookout for someone with a working P5 online or another firmware, you just might be lucky to have that work
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)