Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bricked Elephone P9000

#1

Morning Guys!

The phone for some reason just turned off. There were no operations at that time with him, he lay quietly on the table. Deciding that the phone was discharged (although at that time it was almost full battery), I decided to put on charging, but no changes occurred. The phone does not react to anything. The charge indicator is quiet asleep, the power button is also resting. It was decided to flash the phone via the Sp Flash tool. When you connect the phone to a computer, the phone is designated as Mtk Usb Port Com9, and is not stable. When you try to rotate something in the SP Flash Tool, it ends with a red line of 100%. When trying to update driver for Preloader, system says what apropriate driver is already instaled.

Droid Tool, for some reaso, can not say anything, because When it is turned on, it simply does not respond, and does not see the phone.


Reply
#2
(06-02-2017, 09:05 AM)mbyornot Wrote: Morning Guys!

The phone for some reason just turned off. There were no operations at that time with him, he lay quietly on the table. Deciding that the phone was discharged (although at that time it was almost full battery), I decided to put on charging, but no changes occurred. The phone does not react to anything. The charge indicator is quiet asleep, the power button is also resting. It was decided to flash the phone via the Sp Flash tool. When you connect the phone to a computer, the phone is designated as Mtk Usb Port Com9, and is not stable. When you try to rotate something in the SP Flash Tool, it ends with a red line of 100%. When trying to update driver for Preloader, system says what apropriate driver is already instaled.

Droid Tool, for some reaso, can not say anything, because When it is turned on, it simply does not respond, and does not see the phone.

Refer to https://forum.hovatek.com/thread-16839.html
Reply
#3
(06-02-2017, 09:05 AM)mbyornot Wrote: Morning Guys!

The phone for some reason just turned off. There were no operations at that time with him, he lay quietly on the table. Deciding that the phone was discharged (although at that time it was almost full battery), I decided to put on charging, but no changes occurred. The phone does not react to anything. The charge indicator is quiet asleep, the power button is also resting. It was decided to flash the phone via the Sp Flash tool. When you connect the phone to a computer, the phone is designated as Mtk Usb Port Com9, and is not stable. When you try to rotate something in the SP Flash Tool, it ends with a red line of 100%. When trying to update driver for Preloader, system says what apropriate driver is already instaled.

Droid Tool, for some reaso, can not say anything, because When it is turned on, it simply does not respond, and does not see the phone.

Have you tried taking out the battery for 15 minutes then reinserting?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#4
(06-02-2017, 08:12 PM)hovatek Wrote:
(06-02-2017, 09:05 AM)mbyornot Wrote: Morning Guys!

The phone for some reason just turned off. There were no operations at that time with him, he lay quietly on the table. Deciding that the phone was discharged (although at that time it was almost full battery), I decided to put on charging, but no changes occurred. The phone does not react to anything. The charge indicator is quiet asleep, the power button is also resting. It was decided to flash the phone via the Sp Flash tool. When you connect the phone to a computer, the phone is designated as Mtk Usb Port Com9, and is not stable. When you try to rotate something in the SP Flash Tool, it ends with a red line of 100%. When trying to update driver for Preloader, system says what apropriate driver is already instaled.

Droid Tool, for some reaso, can not say anything, because When it is turned on, it simply does not respond, and does not see the phone.

Have you tried taking out the battery for 15 minutes then reinserting?

Yes I did. I even left it over a night without the battery, aswell as with battery charging over a night. Also, I bought a new battery and new charger. nothing has changed.
Reply
#5
(06-03-2017, 09:47 AM)mbyornot Wrote: Yes I did. I even left it over a night without the battery, aswell as with battery charging over a night. Also, I bought a new battery and new charger. nothing has changed.

When you connect the phone to PC, does it make the connection-disconnection sound once or continuously ?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#6
Now that you have its stock rom
First now that it's detected as MTK USB PORT, first flash preloader and then try flashing the other images.

Sent from my TECNO Camon CX using Hovatek Forum
Reply
#7
(06-03-2017, 06:01 PM)hovatek Wrote:
(06-03-2017, 09:47 AM)mbyornot Wrote: Yes I did. I even left it over a night without the battery, aswell as with battery charging over a night. Also, I bought a new battery and new charger. nothing has changed.

When you connect the phone to PC, does it make the connection-disconnection sound once or continuously ?

it is continuously connects and disconects
Reply
#8
(06-04-2017, 01:37 AM)peter osoro Wrote: Now that you have its stock rom
First now that it's detected as MTK USB PORT, first flash preloader and then  try flashing the other images.

Sent from my TECNO Camon CX using Hovatek Forum

Once I plug my phone into computer and press Download in SP FLash after choosing Scatter-loading and undo all options apart from Preload, its simply stays on 0%. After few mins phone reconnects and I lose connection with SP Flash.

Reply
#9
(06-06-2017, 12:06 PM)mbyornot Wrote: Once I plug my phone into computer and press Download in SP FLash after choosing Scatter-loading and undo all options apart from Preload, its simply stays on 0%. After few mins phone reconnects and I lose connection with SP Flash.

Hope you know you're to connect to PC only after clicking download in sp flash tool
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#10
(06-06-2017, 11:55 AM)mbyornot Wrote: it is continuously connects and disconects

This often points at a power, USB cord / port or emmc chip issue.
Your phone runs on Helio P10 (MT6755) so not all versions of SP Flash tool will be able to write to the phone (your best bet might be a chinese box)
Now, to some diagnostics
With the battery inserted and you holding the Volume up button, connect to PC and see if the PC attempts to install any drivers. Try the same with Volume down and also Power button
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)