Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Bricked Mi-tribe x A500s won't flash

#1

I've read or backed up my. ROM with miracle after rooting it now I want to write it back with miracle after formatting my phone and it gives me
"set Error for Addr & Size00"
while in spflash tool it says
"PMT changed for the Rom"
tried formatting and flashing it gives
"error dram write fail"
pls help me out I read everything except "userdata" while backing up .........


Reply
#2
(06-13-2017, 10:39 PM)Degereji Wrote: I've read or backed up my. ROM with miracle after rooting it now I want to write it back with miracle after formatting my phone and it gives me
"set Error for Addr & Size00"
while in spflash tool it says
"PMT changed for the Rom"
tried formatting and flashing it gives
"error dram write fail"
pls help me out I read everything except "userdata" while backing up .........

If you backed up with Miracle Box then you should flash back using Miracle Box.
Try flashing only recovery, boot and preloader in Miracle Box and let me know how it goes
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#3
(06-14-2017, 01:56 PM)hovatek Wrote:
(06-13-2017, 10:39 PM)Degereji Wrote: I've read or backed up my. ROM with miracle after rooting it now I want to write it back with miracle after formatting my phone and it gives me
"set Error for Addr & Size00"
while in spflash tool it says
"PMT changed for the Rom"
tried formatting and flashing it gives
"error dram write fail"
pls help me out I read everything except "userdata" while backing up .........

If you backed up with Miracle Box then you should flash back using Miracle Box.
Try flashing only recovery, boot and preloader in Miracle Box and let me know how it goes

It said ''write done''
Flashed... Recovery bootimg preloader
But not including uboot

Whats next pls?
Reply
#4
(06-14-2017, 02:26 PM)Degereji Wrote: It said ''write done''
Flashed... Recovery bootimg preloader
But not including uboot

Whats next pls?

Can I see a screenshot of the files in your Miracle Box backup folder
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#5
[Image: 977eb840e843fb0d3b225262a994f2d7.jpg]

here

Sent from my TECNO-Y2 using Hovatek Forum
Reply
#6
(06-14-2017, 07:07 PM)Degereji Wrote: ...

here

Sent from my TECNO-Y2 using Hovatek Forum

try flashing only system lets know the outcome
BTW can the phone still boot to homescreen?
Reply
#7
(This post was last modified: 06-15-2017, 06:17 AM by Degereji. )
try flashing only system lets know the outcome
BTW can the phone still boot to homescreen?
[/quote]

It doesn't even show a notification light when plugged I can only hear the connection sound when connected to windows.

Tried flashing only the system image it gave this error

"Set Error for Addr & size00"

I am 90% sure the problem is from the
Preloader.bin
Its begin and end address is 0x0000000000000000
Which is weird because only its begin address should be zeros not with end address.
Reply
#8
(06-15-2017, 06:06 AM)Degereji Wrote: It doesn't even show a notification light when plugged I can only hear the connection sound when connected to windows.

Tried flashing only the system image it gave this error

"Set Error for Addr & size00"

I am 90% sure the problem is from the
Preloader.bin
Its begin and end address is 0x0000000000000000
Which is weird because only its begin address should be zeros not with end address.

I doubt the preloader.bin is the primary cause. That you could flash recovery, boot and preloader means the preloader is functional to an extent.
Flash all other files except system.bin and let me know how it goes

Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#9
(06-15-2017, 01:50 AM)freshtyt Wrote:
(06-14-2017, 07:07 PM)Degereji Wrote: ...

here

Sent from my TECNO-Y2 using Hovatek Forum

try flashing only system lets know the outcome
BTW can the phone still boot to homescreen?

(06-15-2017, 01:09 PM)hovatek Wrote:
(06-15-2017, 06:06 AM)Degereji Wrote: It doesn't even show a notification light when plugged I can only hear the connection sound when connected to windows.

Tried flashing only the system image it gave this error

"Set Error for Addr & size00"

I am 90% sure the problem is from the
Preloader.bin
Its begin and end address is 0x0000000000000000
Which is weird because only its begin address should be zeros not with end address.

I doubt the preloader.bin is the primary cause. That you could flash recovery, boot and preloader means the preloader is functional to an extent.
Flash all other files except system.bin and let me know how it goes

Tried without. System.bin it said ''write done" in no secs so i tried. Reading back all the files i wrote all files came in 4kb except for the preloader which has same size as it was........

I am 100% sure that it's my preloader.bin that is faulty

....just please help me get the backup of this phones rom pls and upload it...

Thanks
Reply
#10
(06-15-2017, 04:39 PM)Degereji Wrote: Tried without. System.bin it said ''write done" in no secs so i tried. Reading back all the files i wrote all files came in 4kb except for the preloader which has same size as it was........

I am 100% sure that it's my preloader.bin that is faulty

....just please help me get the backup of this phones rom pls and upload it...

Thanks

In this case, it seems the preloader is the problem.
We'll list the ROM @ https://forum.hovatek.com/thread-10509.html once available
BTW, can you get access to a working phone of the same model?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)