Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Hard bricked Gionee P5w

#1

I downloaded a marshmallow update with amigo 3.5 UI for my gionee and upgraded it SPflash tool which worked out fine but i noticed that my phone started sending sms on its own to an unknown number. I asked my service provider about it and they said it's sending to an American number. So i decided to download another version (5.0, amigos 3.1) but that had a small issue, only one sim port was working.
i opened flash tool, clicked on format, selected auto flash and and format whole flash. After it finished flashing, my phone just went dead. Not coming up, non responsive, pc and flashtool can't detect it.
i have installed Android ADB interface, Amdroid Bootloader Interface, Android Composite ADB Interface.......Mediatek DA USB VCOM Port, Mediatek Preloader USB Vcom Port. 
Please what exactly do i need to do to get my phone working? Thanks.
PS: phones plugged for charging.


Reply
#2
(06-14-2017, 02:44 PM)Abyhonour Wrote: I downloaded a marshmallow update with amigo 3.5 UI for my gionee and upgraded it SPflash tool which worked out fine but i noticed that my phone started sending sms on its own to an unknown number. I asked my service provider about it and they said it's sending to an American number. So i decided to download another version (5.0, amigos 3.1) but that had a small issue, only one sim port was working.
i opened flash tool, clicked on format, selected auto flash and and format whole flash. After it finished flashing, my phone just went dead. Not coming up, non responsive, pc and flashtool can't detect it.
i have installed Android ADB interface, Amdroid Bootloader Interface, Android Composite ADB Interface.......Mediatek DA USB VCOM Port, Mediatek Preloader USB Vcom Port. 
Please what exactly do i need to do to get my phone working? Thanks.
PS: phones plugged for charging.

For the SMS issue, you should have followed the guide @ https://journal.hovatek.com/how-to-stop-...oid-phone/
As you formatted, the phone will of course go dead. take out the battery and reinsert then retry flashing
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#3
(06-14-2017, 07:06 PM)hovatek Wrote:
(06-14-2017, 02:44 PM)Abyhonour Wrote: I downloaded a marshmallow update with amigo 3.5 UI for my gionee and upgraded it SPflash tool which worked out fine but i noticed that my phone started sending sms on its own to an unknown number. I asked my service provider about it and they said it's sending to an American number. So i decided to download another version (5.0, amigos 3.1) but that had a small issue, only one sim port was working.
i opened flash tool, clicked on format, selected auto flash and and format whole flash. After it finished flashing, my phone just went dead. Not coming up, non responsive, pc and flashtool can't detect it.
i have installed Android ADB interface, Amdroid Bootloader Interface, Android Composite ADB Interface.......Mediatek DA USB VCOM Port, Mediatek Preloader USB Vcom Port. 
Please what exactly do i need to do to get my phone working? Thanks.
PS: phones plugged for charging.

For the SMS issue, you should have followed the guide @ https://journal.hovatek.com/how-to-stop-...oid-phone/
As you formatted, the phone will of course go dead. take out the battery and reinsert then retry flashing
Reply
#4
I have tried that many times before now but nothing seems to be working. As you know, as long as flashtool can't detect my phone, there's no way i can retry flashing it.
Reply
#5
(06-15-2017, 02:13 AM)Abyhonour Wrote: I have tried that many times before now but nothing seems to be working. As you know, as long as flashtool can't detect my phone, there's no way i can retry flashing it.

You''ll have to consider the technique @ https://forum.hovatek.com/thread-11802.html

Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#6
Thanks so far for your response.
I have opened the phone to the motherboard but I can't find the point GND and KCOLO on the board as indicated in the picture. Please help me identify the points to connect. Gionee p5w. I've watched you YouTube video relating to the issue too but the motherboards are different.
Reply
#7
(06-15-2017, 09:30 PM)Abyhonour Wrote: Thanks so far for your response.
I have opened the phone to the motherboard but I can't find the point GND and KCOLO on the board as indicated in the picture. Please help me identify the points to connect. Gionee p5w. I've watched you YouTube video relating to the issue too but the motherboards are different.

Upload a clear picture

Sent from my Infinix X510 using Hovatek Forum
Reply
#8
I have a snapshot of the motherboard but don't know how to upload an attachment here. Please guide me.
Reply
#9
(06-16-2017, 01:04 PM)Abyhonour Wrote: I have a snapshot of the motherboard but don't know how to upload an attachment here. Please guide me.

Upload anywhere online and post link

Sent from my Infinix X510 using Hovatek Forum
Reply
#10
Hi, please which site can I use to upload? I'm not getting it

Sent from my TECNO DP7CPRO using Hovatek mobile
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)