Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Tutorial] How to fix a totally dead MTK phone; wont come on, charge or show any sign of life


(08-19-2014, 08:08 PM)adahkennedy Wrote: Cwm_displays_cant_mount_sd_nd_also_error_mounting_sd,sd-ext_nd_cache

Do you have the MTK backup for your phone?


Reply
Hi. I have a problem. After installing the preloader.bin file to my m3 using sp tools now my phone cant be recognised by my comp to download the rest of the files. Please help me
Reply
(08-20-2014, 08:49 AM)StvOchi Wrote: Hi. I have a problem. After installing the preloader.bin file to my m3 using sp tools now my phone cant be recognised by my comp to download the rest of the files. Please help me

Where did you get the preloader.bin from and what error does SP Flash tool give when you try flashing?
Reply
(08-20-2014, 10:31 AM)hovatek Wrote:
(08-20-2014, 08:49 AM)StvOchi Wrote: Hi. I have a problem. After installing the preloader.bin file to my m3 using sp tools now my phone cant be recognised by my comp to download the rest of the files. Please help me

Where did you get the preloader.bin from and what error does SP Flash tool give when you try flashing?

I downloaded it from this site. When i plug in the phone to my lap,device manager shows the mtk usb port then ejects itself automatically after few seconds so the spflash tool can flash. It only shows the red bar.
Reply
(08-20-2014, 10:50 AM)StvOchi Wrote: I downloaded it from this site. When i plug in the phone to my lap,device manager shows the mtk usb port then ejects itself automatically after few seconds so the spflash tool can flash. It only shows the red bar.

Read http://forum.hovatek.com/showthread.php?tid=159 . This link also links to a collection of SP flash tool errors and how to fix them. read that too
Reply
Yes I have
Reply
(08-20-2014, 05:09 PM)adahkennedy Wrote: Yes I have

post all questions / SP flash tool issues there
Reply
Hello.
When I try to flash preloader.bin, I get a BROM Error (2004) then the phone goes to charging with a green circle.
Reply
(08-22-2014, 08:04 PM)jarek02 Wrote: Hello.
When I try to flash preloader.bin, I get a BROM Error (2004) then the phone goes to charging with a green circle.

Install correct drivers for your device.
Reply
(08-22-2014, 09:45 PM)X3non Wrote:
(08-22-2014, 08:04 PM)jarek02 Wrote: Hello.
When I try to flash preloader.bin, I get a BROM Error (2004) then the phone goes to charging with a green circle.

Install correct drivers for your device.

I have followed some instructions for installing VCOM drivers but the problem still persists. I have also tried all versions of sp flash tools.
Reply










Users browsing this thread:
2 Guest(s)