Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Sim not detected after flashing new ROM on my Infinix zero 16gb X506

#1

After flashing the new ROM, phone cease to detect sim card and when I dial *#06# it shows invalid imei, I backed up my stock ROM with cwm recovery before flashing d new ROM, I have tried all the imei repair tools but none worked..I guess my NVRAM is corrupt, but baseband still intact.. Plz how can I fix this..


Reply
#2
(04-27-2015, 01:25 PM)daddyclems Wrote: After flashing the new ROM, phone cease to detect sim card and when I dial *#06# it shows invalid imei, I backed up my stock ROM with cwm recovery before flashing d new ROM, I have tried all the imei repair tools but none worked..I guess my NVRAM is corrupt, but baseband still intact.. Plz how can I fix this..

you need to flash back the stock rom quite alright but a CWM backup isnt enough because it doesnt contain secro.img. what you need is an mtk backup
1. does your baseband say J608 or J609?
2. supply a gmail address 
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#3
Thanks for ur reply, its still on the lollipop ROM, the Baseband shown is Modem
_Android 5.0
[email protected]
Reply
#4
(04-27-2015, 08:03 PM)daddyclems Wrote: Thanks for ur reply, its still on the lollipop ROM, the Baseband shown is Modem
_Android 5.0
[email protected]

granted! download @ https://forum.hovatek.com/thread-533.html and flash using Sp flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#5
Thanks for granting access, I did a an MTK backup with my friend's same type of phone,tried flashing it using sp flash tool but the tool couldn't detect my switched off phone.....
Reply
#6
(04-28-2015, 12:01 AM)daddyclems Wrote: Thanks for granting access, I did a an MTK backup with my friend's same type of phone,tried flashing it using sp flash tool but the tool couldn't detect my switched off phone.....

install vcom drivers using https://forum.hovatek.com/thread-440.html
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#7
Thanks, I tried downloading but it displayed somtin like this," pmt bla black bla...not found" I then choosed d firmware upgrade option, my phone is now bricked!! Not powering, not charging, plz help..
Reply
#8
(04-28-2015, 09:49 AM)daddyclems Wrote: Thanks, I tried downloading but it displayed somtin like this," pmt bla black bla...not found" I then choosed d firmware upgrade option, my phone  is now bricked!! Not powering, not charging, plz help..

not to worry. try flashing all files ticked in sp flash tool to the phone again

Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#9
OK thanks, that's checking all the boxes including preloader, cache and usrdata then hitting 'Download' before plugging dead fone u mean?
Reply
#10
(04-28-2015, 11:41 AM)daddyclems Wrote: OK thanks, that's checking all the boxes including preloader, cache and usrdata then hitting 'Download' before plugging dead fone u mean?

exactly
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)