Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] BROM_error

#1

Hi My mobile is Micromax A116- canvas HD
MTK6589 processor, 1 GB ram and 4GB internal memory

My phone stuck in Boot logo 2 weeks ago, I was only in stock ROM from factory,
Before this i had problems like small errors like gms.google has stopped, System UI stopped. I made a factory reset but no use.
I flashed with latest STOCK ROM, but 2 days before my mobile again struck in Boot logo.

I tried to Flash again with same ROM.
But I did not factory reset before the Flash.

So I got BROM ERROR : S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED (3149)

I tried different PC, different STOCK ROM, used latest SP flash tool v5, used different cables.

I was able flash Preloader, EBR1, EBR2.

After going through the forum , I tried with volume up+power button, but no use

So selected Format+download , but now I am getting error-

BROM ERROR : S_DL_PMT_ERR_NO_SPACE (5069)

Please help to sort this problem.


With regards,
G.Saravanan


Reply
#2
(05-21-2015, 12:35 PM)saravn_g Wrote: Hi My mobile is Micromax A116- canvas HD
MTK6589 processor, 1 GB ram and 4GB internal memory

My phone stuck in Boot logo 2 weeks ago, I was only in stock ROM from factory,
Before this i had problems like small errors like gms.google has stopped, System UI stopped. I made a factory reset but no use.
I flashed with latest STOCK ROM, but 2 days before my mobile again struck in Boot logo.

I tried to Flash again with same ROM.
But I did not factory reset before the Flash.

So I got BROM ERROR : S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED (3149)

I tried different PC, different STOCK ROM, used latest SP flash tool v5, used different cables.

I was able flash Preloader, EBR1, EBR2.

After going through the forum , I tried with volume up+power button, but no use

So selected Format+download , but now I am getting error-

BROM ERROR : S_DL_PMT_ERR_NO_SPACE (5069)

Please help to sort this problem.


With regards,
G.Saravanan


have you tried flashing another stock ROM apart from the one you have?
Reply
#3
(05-21-2015, 02:12 PM)hovatek Wrote:
(05-21-2015, 12:35 PM)saravn_g Wrote: Hi My mobile is Micromax A116- canvas HD
MTK6589 processor, 1 GB ram and 4GB internal memory

My phone stuck in Boot logo 2 weeks ago, I was only in stock ROM from factory,
Before this i had problems like small errors like gms.google has stopped, System UI stopped. I made a factory reset but no use.
I flashed with latest STOCK ROM, but 2 days before my mobile again struck in Boot logo.

I tried to Flash again with same ROM.
But I did not factory reset before the Flash.

So I got BROM ERROR : S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED (3149)

I tried different PC, different STOCK ROM, used latest SP flash tool v5, used different cables.

I was able flash Preloader, EBR1, EBR2.

After going through the forum , I tried with volume up+power button, but no use

So selected Format+download , but now I am getting error-

BROM ERROR : S_DL_PMT_ERR_NO_SPACE (5069)

Please help to sort this problem.


With regards,
G.Saravanan


have you tried flashing another stock ROM apart from the one you have?

Yes I tried another 2 versions of STOCK ROM
but still there is no change, i am getting the same error
Sorry for the late reply, i was not at home.
Reply
#4
(05-26-2015, 07:29 AM)saravn_g Wrote: Yes I tried another 2 versions of STOCK ROM
but still there is no change, i am getting the same error
Sorry for the late reply, i was not at home.

seems you have a crashed emmc. we're investigating the error 5069 at the moment and will create a thread to keep all having this issue posted
Reply
#5
(This post was last modified: 05-26-2015, 06:41 PM by saravn_g. )
Mean while I contacted few local Mobile repair guys, they are suggesting Dead boot method Flashng.
But my mobile is detected when connected as a Port-COM4 or as a Preloader sometimes.
So I should try that Dead boot method???
Reply
#6
(05-26-2015, 06:40 PM)saravn_g Wrote: Mean while I contacted few local Mobile repair guys, they are suggesting Dead boot method Flashng.
But my mobile is detected when connected as a Port-COM4 or as a Preloader sometimes.
So I should try that Dead boot method???

give it a shot
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)