Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Hard Bricked Infinix Hot Note X551

#1
(This post was last modified: 06-11-2015, 12:30 PM by coool_dud3. )

hello friends, somehow i have bricked my hot note phone. its not pwering on now and doesnt show any sign while charging but when i connect to the pc it gets detected as mediatek preloader usb vcom.
i tried to flash boot img or any other system image via sp flash tool (different versions) but sp flash doesnt start flashing. here is the screen shot.
plz help me Sad

[email protected]
Whatsapp: +447564479198



Attached Files
.jpg   untitled.JPG (Size: 99.91 KB / Downloads: 19)
Reply
#2
anyone to help me :/ Sad
Reply
#3
(This post was last modified: 06-07-2015, 09:57 AM by hovatek. )
(06-07-2015, 09:07 AM)coool_dud3 Wrote: hello friends, somehow i have bricked my hot note phone. its not pwering on now and doesnt show any sign while charging but when i connect to the pc it gets detected as mediatek preloader usb vcom.
i tried to flash boot img or any other system image via sp flash tool (different versions) but sp flash doesnt start flashing. here is the screen shot.
plz help me Sad

[email protected]
Whatsapp: +92-341-4464446

boot.img alone wont help you. you need the stock backup
granted! download @ https://forum.hovatek.com/thread-533.html and flash using Sp flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html (ensure to see the video)
Reply
#4
thank you sir. im downloading the rom. will let you know the result. Smile
Reply
#5
not working. flashing is not being started. stuck on this state Sad




boot.img alone wont help you. you need the stock backup
granted! download @ https://forum.hovatek.com/thread-533.html and flash using Sp flash tool @ https://forum.hovatek.com/thread-159.html (ensure to see the video)

Attached Files
.jpg   1.JPG (Size: 118.16 KB / Downloads: 15)
Reply
#6
(06-07-2015, 10:20 AM)coool_dud3 Wrote: not working. flashing is not being started. stuck on this state Sad

you didnt follow the guide
1. you're supposed to flash all files, not preloader alone
2. you were supposed to install vcom drivers using https://forum.hovatek.com/thread-440.html
Reply
#7
Bro i tried everything. Vcom drivers are installed. Marked all system files.sp flash tool detects the but doesnt start flashing, like red yellow green feilds.
Reply
#8
See the screenshot. Sp flash doesnt start flashing. It remains as it is shown in screenshoy
Reply
#9
(06-07-2015, 04:08 PM)coool_dud3 Wrote: See the screenshot. Sp flash doesnt start flashing. It remains as it is shown in screenshoy

its either the drivers are not correctly installed, you're not connecting the phone to PC for flashing correctly, the USB cord is bad or the PC /phone port is faulty
explain step by step how you went about flashing
Reply
#10
Opened sp flash tool, loaded scatter file.all necessery files are marked.
Clicked on download button
Plugged in usb to phone
Pc made sound, asked for vcom drivers i installed successfully.

Then again i changed the usb cabble, port, uninstalled vcom dirvers, and followed the steps but same issue.
Remains same state
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)