Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

sp flash tool tells me BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032)

#11

After i loaded the scatter file,preloader,mbr,ebr1,uboot, bootimg,recovery,sec_ro,logo,qndroid are all ticked except cache and usr data. The phone got bricked through privacy protection password and i tried flashing it with sp flash tool. After installing the vcom drivers, there was a yellow logo under it in the device manager. When i connected the phone it shows mtk port installed under ports.


Reply
#12
The computer makes sounds often after connecting the phone and usb deview shows mtk port is connected but the preloader vcom doesnt show connected.
Reply
#13
(07-02-2015, 07:48 PM)redeemer kbee Wrote: After i loaded the scatter file,preloader,mbr,ebr1,uboot, bootimg,recovery,sec_ro,logo,qndroid are all ticked except cache and usr data. The phone got bricked through privacy protection password and i tried flashing it with sp flash tool. After installing the vcom drivers, there was a yellow logo under it in the device manager. When i connected the phone it shows mtk port installed under ports.


1. you might need to get access to a working phone of the same model or another ROM
2. go to device manager > Ports then connect the phone to PC. let me know what the phone gets detected as. disconnect the phone then reconnect to confirm this
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:

Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)

Request for Private Support
* Install the Hovatek Forum app
* Listen to H-Tech Radio
* Helpline: +2348021840309
* Email: [email protected]
* Skype: Hovatek
Reply
#14
Anytime I connect the phone to the PC under the device manager, it always displays mtk port but the moment I disconnect it, mtk port also disappears but preloader vcom drivers is usually there with the yellow logo.

Sent from my P5S_X403 using Hovatek mobile
Reply
#15
(07-03-2015, 09:53 AM)redeemer kbee Wrote: Anytime I connect the phone to the PC under the device manager, it always displays mtk port but the moment I disconnect it, mtk port also disappears but preloader vcom drivers is usually there with the yellow logo.

Sent from my P5S_X403 using Hovatek mobile

now, uninstall all MTK drivers using USB deview @ https://forum.hovatek.com/thread-440.html
next, connect the phone to PC. once it gets detected as mtk port, right-click it and select update driver. select the preloader vcom driver as in https://forum.hovatek.com/thread-440.html 
try flashing again after driver installation .
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:

Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)

Request for Private Support
* Install the Hovatek Forum app
* Listen to H-Tech Radio
* Helpline: +2348021840309
* Email: [email protected]
* Skype: Hovatek
Reply
#16
Please administrator, the process still tells me brom error during the flashing..;am still confused.
Reply
#17
(07-05-2015, 02:02 AM)redeemer kbee Wrote: Please administrator, the process still tells me brom error during the flashing..;am still confused.

then the ROM isnt compatible with your phone. you'll need to get access to a working phone of the same model
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:

Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)

Request for Private Support
* Install the Hovatek Forum app
* Listen to H-Tech Radio
* Helpline: +2348021840309
* Email: [email protected]
* Skype: Hovatek
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)