Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 4.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Tutorial] List of SP Flash Tool errors, their meanings and how to resolve them


Hi everyone, pls am using cube talk 79 octacore tablet, which is just 2months old. I woke up one day and it couldn't come on, just stuck at the logo. I have tried to flash it using sp flash tools. Buh after the red line shows 100% it says brom error download failed. Pls any suggestions will be very much appreciated.


Reply
(04-17-2015, 07:52 AM)Lenore Wrote: Hi everyone,  pls am using cube talk 79 octacore tablet, which is just 2months old. I woke up one day and it couldn't come on, just stuck at the logo. I have tried to flash it using sp flash tools.  Buh after the red line shows 100% it says brom error download failed. Pls any suggestions will be very much appreciated.

create a new thread by clicking https://forum.hovatek.com/newthread.php?fid=4
Reply
I am trying to flash a rom on my phone and I get the BROM ERROR: S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_SIGN_HEADER_NOT_FOUND (6045)

I am able to flash the same rom with another build number, different from the original build number for my phone, but I am not able to flash the one which has my original build number.
Do you have any idea why?
Reply
(This post was last modified: 04-24-2015, 07:40 AM by hovatek. )
(04-23-2015, 07:54 PM)greenro Wrote: I am trying to flash a rom on my phone and I get the BROM ERROR: S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_SIGN_HEADER_NOT_FOUND (6045)

I am able to flash the same rom with another build number, different from the original build number for my phone, but I am not able to flash the one which has my original build number.
Do you have any idea why?

your bootloader must be locked. does another build number give the same error on yours?
Reply
(04-24-2015, 07:40 AM)hovatek Wrote:
(04-23-2015, 07:54 PM)greenro Wrote: I am trying to flash a rom on my phone and I get the BROM ERROR: S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_SIGN_HEADER_NOT_FOUND (6045)

I am able to flash the same rom with another build number, different from the original build number for my phone, but I am not able to flash the one which has my original build number.
Do you have any idea why?

your bootloader must be locked. does another build number give the same error on yours?
No, it doesn't. I wanted to change the build number, because I lost imei and couldn't change it. As it turns out, I just had to restore my nvram. Now it works perfectly, so I am not interested in changing my build number to it's original stateSmile
Thank you for your answer!
Reply
i Am getting an unknown device error while trying to unbrick my injoo one...pls what do i do?
Reply
(This post was last modified: 05-18-2015, 05:06 AM by Cronofine. )
Hi!
I have a problem with my chinese cellphone. I was trying to install CWM and now it's stuck on an infinite boot.
I cant use Recovery mode because returns to boot: I can only use Fastboot.
I tried to flash boot.img through fastboot, but i get this error:
sending 'boot' (6144 KB)...
OKAY [ 0.463s]
writing 'boot'...
FAILED (remote:
Security deny - Err:0x2017
)
finished. total time: 0.493s
So finally I decided to try with SPFlashTool, but I get this error:
brom error: s_brom_download
I have MTK Drivers, I don't know what's happening.
Please, help!

EDIT: Actually I have the same problem as TheKalenGi, on the first page
Reply
(05-17-2015, 08:39 PM)sirlop Wrote: i Am getting an unknown device error while trying to unbrick my injoo one...pls what do i do?

(05-18-2015, 05:04 AM)Cronofine Wrote: Hi!
I have a problem with my chinese cellphone. I was trying to install CWM and now it's stuck on an infinite boot.
I cant use Recovery mode because returns to boot: I can only use Fastboot.
I tried to flash boot.img through fastboot, but i get this error:
sending 'boot' (6144 KB)...
OKAY [ 0.463s]
writing 'boot'...
FAILED (remote:
Security deny - Err:0x2017
)
finished. total time: 0.493s
So finally I decided to try with SPFlashTool, but I get this error:
brom error: s_brom_download
I have MTK Drivers, I don't know what's happening.
Please, help!

EDIT: Actually I have the same problem as TheKalenGi, on the first page


create a new thread, this is someone else's support thread

see https://forum.hovatek.com/thread-514.html for how to create a thread
Reply
What does the SP Flash tools error 8046 mean?
Reply
(05-25-2015, 09:23 PM)james909 Wrote: What does the SP Flash tools error 8046 mean?

whats the hint at the bottom?
Reply










Users browsing this thread:
2 Guest(s)