Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Tecno F7 A+ Variant 2 BLUETOOTH and WIFI MAC address UNAVAILABLE

#1
Information  (This post was last modified: 07-05-2015, 11:21 AM by kelvinlyttle1. )

I successfully flashed my Tecno F7 (A+) Variant 2 and now the sensors are not working.

Light Sensor
Wifi
Bluetooh

The device has a baseband

Baseband version
MOLY.WR8.W1248.MD.MP.V6.P15,
2013/07/15 15:57

But when Under SETTINGS---ABOUT PHONE---STATUS--> i have

WI-FI MAC address
Unavailable

Bluetooth address
Unavailable

Though i noticed that when i load the scatter file into SP _Flash_Tool(both versions) the option to flash nvram is not present. I think that is where the problem is coming from i did not flash nvram while i was flashing the phone initially.

Please what do i do to fix my advice?



Attached Files
.png   Screenshot_2015-07-03-13-22-00.png (Size: 113.7 KB / Downloads: 1)
Reply
#2
(07-05-2015, 11:18 AM)kelvinlyttle1 Wrote: I successfully flashed my Tecno F7 (A+) Variant 2 and now the sensors are not working.

Light Sensor
Wifi
Bluetooh

The device has a baseband

Baseband version
MOLY.WR8.W1248.MD.MP.V6.P15,
2013/07/15 15:57

But when Under SETTINGS---ABOUT PHONE---STATUS--> i have

WI-FI MAC address
Unavailable

Bluetooth address
Unavailable

Though i noticed that when i load the scatter file into SP _Flash_Tool(both versions) the option to flash nvram is not present. I think that is where the problem is coming from i did not flash nvram while i was flashing the phone initially.

Please what do i do to fix my advice?

secro.img should already cover that
can the phone detect SIM card and network signal?
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#3
Thanks for your response,

Initially the IMEI's where Null, so i had to write new IMEI to SIM 1 and 2. And the network is working well.

But i have just flashed the secro.img to the phone again but there is no change.

Please what do i do next?
Reply
#4
(07-06-2015, 12:26 AM)kelvinlyttle1 Wrote: Thanks for your response,

Initially the IMEI's where Null, so i had to write new IMEI to SIM 1 and 2. And the network is working well.

But i have just flashed the secro.img to the phone again but there is no change.

Please what do i do next?

install ROM Toolbox lite on the phone then open root browser.
in root browser, go to data/nvram/APCFG/APRDEB
delete BT_Addr, WIFI and WIFI_CUSTOM then restart the phone.
try putting on Wi-FI and Bluetooth after that
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#5
Thanks for your assistance,

I have deleted those files and rebooted the phone like you instructed but it's still same status when I checked. Addresses are still unavailable and won't come on.

I even deleted the entire NVRAM and still didn't work after rebooting.


Please what more can i do?

Sent from my TECNO F7 using Hovatek mobile

Reply
#6
(07-07-2015, 12:55 AM)kelvinlyttle1 Wrote: Thanks for your assistance,

I have deleted those files and rebooted the phone like you instructed but it's still same status when I checked.  Addresses are still unavailable and won't come on.

I even deleted the entire NVRAM  and still didn't work after rebooting.


Please what more can i do?

Sent from my TECNO F7 using Hovatek mobile

boot into factory mode (volume down + power) then run a test
im assuming the Bluetooth and Wi-Fi  ICs arent damaged.
another option is to flash an alternative stock ROM
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
#7
Good day,

I have ran the rest like you advised and from the first option to reset i noticed that the test hangs when it gets to GPS and I will have to do a reset before the phone responds again.

Though I don't really understand it all coz it's all Chinese. But when i scanned WIFI only in the from the other test option it's comes without a result. While others are either green or red.
Send


Please can I be provided with an alternative stock ROM? Or is there anything more i can try?

Sent from my TECNO F7 using Hovatek mobile
Reply
#8
Good day,

I have ran the rest like you advised and from the first option to reset i noticed that the test hangs when it gets to GPS and I will have to do a reset before the phone responds again.

Though I don't really understand it all coz it's all Chinese. But when i scanned WIFI only in the from the other test option it's comes without a result. While others are either green or red.
Send


Please can I be provided with an alternative stock ROM? Or is there anything more i can try?

Sent from my TECNO F7 using Hovatek mobile
Reply
#9
(07-08-2015, 10:40 PM)kelvinlyttle1 Wrote: Good day,

I have ran the rest like you advised and from the first option to reset i noticed that the test hangs when it gets to GPS and I will have to do a reset before the phone responds again.  

Though I don't really understand it all coz it's all Chinese. But when i scanned WIFI only in the from the other test option it's comes without a result. While others are either green or red.
Send


Please can I be provided with an alternative stock ROM?  Or is there anything more i can try?

Sent from my TECNO F7 using Hovatek mobile

unfortnately, we only have one stock backup for that variant.
you could try getting access to a working phone of the same model or search online
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)