Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] OLD TECNO P5 MTK BACKUP

#1
(This post was last modified: 07-28-2015, 09:54 PM by jbvladiz. )

gratitud to all the gurus, I install hi font in my p5 after rebooting, my phone stock at tecno, so I collected a friend's backup and Flashed the bricks phone but it gave me an error so I formatted the the phone using sp flash tool and tried flashing the ROM again but still have the same error so I discovered that the backup up I used is a new OS while the dead phone is old OS plEASE grant me permission to download the old p5 stock ROM

now this is WHAT HAPPEN when boot to recovery which differs from other tecno p5 recovery mode.
POWER KEY+VOLUME UP KEY result like this:

Select Boot mode
[volume up to select.volume Down is ok.]
[Recovery mode]
[Fastboot mode]
[Normal boot]

now this is the error i got from sp flash tools



mail is [email protected]

BROM ERROR:S_COM_PORT_OPEN Fail(1013)
fail to open com port.
this error also show if i try formatting it with sp flash tools, so am inviting some help. Permit me to download old p5 mtk backup.


Reply
#2
admin pls grant my request


mail
[email protected]
Reply
#3
(07-28-2015, 09:44 PM)jbvladiz Wrote: gratitud to all the gurus, I install hi font in my p5  after rebooting, my phone stock at tecno, so I collected a friend's backup and Flashed the bricks phone but it gave me an error so I formatted the the phone using sp flash tool and tried flashing the ROM again but still have the same error so I discovered that the backup up I used is a new OS while the dead phone is old OS plEASE grant me permission to download the old p5 stock ROM

now this is WHAT HAPPEN when boot to recovery which differs from other tecno p5 recovery mode.
POWER KEY+VOLUME UP KEY result like this:

Select Boot mode
[volume up to select.volume Down is ok.]
[Recovery mode]
[Fastboot mode]
[Normal boot]

now this is the error i got from sp flash tools



mail is [email protected]

BROM ERROR:S_COM_PORT_OPEN Fail(1013)
fail to open com port.
this error also show if i try formatting it with sp flash tools, so am inviting some help. Permit me to download old p5 mtk backup.

the COM Port error points at a problem communicating with the phone and this points at the PC port, USB cord, phone port or drivers.
important question:
as at when the phone was working fine, what used to be the color of the first TECNO to appear on boot, white or blue?
Reply
#4
The tecno logo shows blue.
Reply
#5
(07-29-2015, 02:12 PM)jbvladiz Wrote: The tecno logo shows blue.

im not asking about what it shows now. im asking about what IT USED TO SHOW when you just got it, was the first TECNO BACK THEN white or blue?
Reply
#6
Was Blue sire.
Reply
#7
(07-29-2015, 05:38 PM)jbvladiz Wrote: Was Blue sire.

thats Old OS P5.
keep trying the ROM you have, only this time, try a different port on the PC. you could try using a different PC and ensure to install vcom drivers @ https://forum.hovatek.com/thread-440.html
I've granted you permission to download our stock ROM just incase you need it. download @  https://forum.hovatek.com/thread-311.html
Reply
#8
Thanks sir, I downloaded the ROM and I got this error when flashing


BROM ERROR: S_FT_ENBLE_DRAM_FAIL (4032)
Reply
#9
Thanks sir, I downloaded the ROM and I
got this error when flashing
BROM ERROR:
S_FT_ENBLE_DRAM_FAIL (4032) why I'm I getting this error?? helppppppppp
Reply
#10
(This post was last modified: 07-30-2015, 01:21 PM by hovatek. )
(07-30-2015, 10:30 AM)jbvladiz Wrote: Thanks sir, I downloaded the ROM and I
got this error when flashing
BROM ERROR:
S_FT_ENBLE_DRAM_FAIL (4032) why I'm I getting this error??  helppppppppp

for now, the possibilities are quite many.
just granted you permission for new OS p5. download and try flashing that.
if this fails then we'll revisit the ROM you initially flashed
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)