Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

App disappeared from sd after phone restart

#11

(10-13-2014, 01:47 PM)hovatek Wrote:
(10-13-2014, 01:08 PM)user005 Wrote: Still disappearing, i also did diskchk and disfragment.

after reboot, do you still see the apps under settings > apps > all?

i didnt see any.


Reply
#12
(10-13-2014, 02:39 PM)user005 Wrote: i didnt see any.

1. are you using a third Party Android launcher ?
2. have you tried changing the memory card?
3. did you try unmounting then remounting SD card under Settings > Storage?
Reply
#13
(10-13-2014, 04:46 PM)hovatek Wrote:
(10-13-2014, 02:39 PM)user005 Wrote: i didnt see any.

1. are you using a third Party Android launcher ?
2. have you tried changing the memory card?
3. did you try unmounting then remounting SD card under Settings > Storage?

1. No, i had uninstall it
2. Yes, i have changed the card. Because of this issues i had to buy another mmc.
3. Done severally times.

My thought
May there's a cache i need to clear or maybe is a path issues like your one of of staff said on whatsapp.

Initially music couldn't stay inside the memory card as well it corrupt it after reboot but after i repair mbr or something
using a third party partitioning app on window it started retain music, document and video
Reply
#14
(10-13-2014, 04:59 PM)user005 Wrote: Initially music couldn't stay inside the memory card as well it corrupt it after reboot but after i repair mbr or something
using a third party partitioning app on window it started retain music, document and video

From all information gathered, seems you'll either need to do a factory reset in recovery mode or re-flash the stock ROM
Reply
#15
(This post was last modified: 10-13-2014, 05:18 PM by user005. )
(10-13-2014, 05:10 PM)hovatek Wrote:
(10-13-2014, 04:59 PM)user005 Wrote: Initially music couldn't stay inside the memory card as well it corrupt it after reboot but after i repair mbr or something
using a third party partitioning app on window it started retain music, document and video
From all information gathered, seems you'll either need to do a factory reset in recovery mode or re-flash the stock ROM
Dont want to do factory reset again because the other time i did it i lost my mobile network as a result of that even till now.
Reply
#16
(This post was last modified: 10-14-2014, 09:02 AM by hovatek. )
(10-13-2014, 05:15 PM)user005 Wrote: Dont want to do factory reset again because the other time i did it i lost my mobile network as a result of that even till now.

I understand. Here's what you'll do. reboot the phone and don't interact with it until after 3 minutes of boot. let's know if the apps reappear. I suspect the launcher as the source of the problem though it could be something else.
Reply
#17
In the first place where should be my installation path is it sd or the internal memo.

Even at that, i notice that there are some app by default they install inside the internal otherwise they installed inside sd.
Reply
#18
(10-14-2014, 09:26 AM)user005 Wrote: In the first place where should be my installation path is it sd or the internal memo.

Even at that, i notice that there are some app by default they install inside the internal otherwise they installed inside sd.

by default, it's phone memory. installing on SD card just provides more space. you could install to phone memory but that's a temporary fix for this issue.
Reply
#19
(10-13-2014, 01:47 PM)hovatek Wrote:
(10-13-2014, 01:08 PM)user005 Wrote: Still disappearing, i also did diskchk and disfragment.

after reboot, do you still see the apps under settings > apps > all?

but can it be a path issue. I'm just thinking.
Reply
#20
(This post was last modified: 10-15-2014, 05:01 PM by hovatek. )
(10-15-2014, 03:29 PM)user005 Wrote: but can it be a path issue. I'm just thinking.

obviously, it's an installation path issue. what we're trying to locate is the source. It's possibly because you chose the "link internal data" for apps option.

Were you experiencing this issue before installing Link2sd? and have you unpartitioned SD card and uninstalled link2sd?
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)