Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Please help] Micromax A27(Spreadtrum SC6820) buzzes endlessly.

#1
Exclamation 

Hello,

I have managed to brick my old low end android phone which is a Spreadtrum SC6820
device and now Im trying to unbrick it.The phone vibrates infinitely when switched ON or plugged into a USB port showing nothing on the screen,this behavior started when I aborted a wrong fastboot flash operation in the middle(fastboot flash system recovery.img).
After this I erased the partitions and flashed them correctly(using the .imgs from the internet) but the problem is still the same ever since Undecided ,as per one point I saw in your forum the battery is charged enough so this is necessarily a corrupted OS situation here.

Next I tried ResearchDownload.exe flashing utility but the phone starts buzzing as soon as it is plugged in the USB and is never responsive to the tool.

After installation of the drivers I can find the directory but there is no adb_usb.ini in there,I followed the direction mentioned in Setup ADB and the step was finished successfully(I can still see the "windows driver package - google inc. (winusb) androidusbdeviceclass" from prior installtion in the installed programs list and also can connect to the phone in Fastboot mode).

In point 7,I chose SciU2S.inf and then hit install which shows SCI Android USB TO Serial(com 3) with exclamation on it and google-usb_driver installation just gave me "Data of this type not supported".. [Image: sad.gif] [Image: sad.gif]

hope the phone is not hard bricked.. Huh

Please help !!..


Reply
#2
(08-28-2015, 02:35 AM)techie_28 Wrote: Hello,

I have managed to brick my old low end android phone which is a Spreadtrum SC6820
device and now Im trying to unbrick it.The phone vibrates infinitely when switched ON or plugged into a USB port showing nothing on the screen,this behavior started when I aborted a wrong fastboot flash operation in the middle(fastboot flash system recovery.img).
After this I erased the partitions and flashed them correctly(using the .imgs from the internet) but the problem is still the same ever since Undecided ,as per one point I saw in your forum the battery is charged enough so this is necessarily a corrupted OS situation here.

Next I tried ResearchDownload.exe flashing utility but the phone starts buzzing as soon as it is plugged in the USB and is never responsive to the tool.

After installation of the drivers I can find the directory but there is no adb_usb.ini in there,I followed the direction mentioned in Setup ADB and the step was finished successfully(I can still see the "windows driver package - google inc. (winusb) androidusbdeviceclass" from prior installtion in the installed programs list and also can connect to the phone in Fastboot mode).

In point 7,I chose SciU2S.inf and then hit install which shows SCI Android USB TO Serial(com 3) with exclamation on it and google-usb_driver installation just gave me "Data of this type not supported".. [Image: sad.gif] [Image: sad.gif]

hope the phone is not hard bricked.. Huh

Please help !!..

already replied @ https://forum.hovatek.com/thread-6844-po...l#pid45509
Reply
#3
Sorry for the late reply.

I tried the UpgradeDownload tool but it is the same,I loaded the pac file(ze25paa_060.pac) and clicked download but nothing showed up in the status column of the tool.I plugged phone into the USB port but it keeps on vibrating without showing anything on the screen.

could this be the problem(from my earlier post)

Quote:After installation of the drivers I can find the directory but there is no adb_usb.ini in there,I followed the direction mentioned in Setup ADB and the step was finished successfully(I can still see the "windows driver package - google inc. (winusb) androidusbdeviceclass" from prior installtion in the installed programs list and also can connect to the phone in Fastboot mode). In point 7,I chose SciU2S.inf and then hit install which shows SCI Android USB TO Serial(com 3) with exclamation on it and google-usb_driver installation just gave me "Data of this type not supported".. -


Thanks for helping.. Smile
Reply
#4
please, post this @ https://forum.hovatek.com/thread-6844-po...l#pid45509
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)