Hi, Guest! Login / Register
Giveaway: Free Hovatek T-shirts, Hoodies & Cufflinks.. I WANT ONE! (Nov 25, 2017)
Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Tutorial] How to fix an MTK or SPD phone that wont come on after interrupting Flashing / Backup


good day i tried flashing my infinix x557 with sp flash tool...but it can turn on again ...but when its connected to my system it will indicates that it will be connecting and breaking ,,,what can i do please ..


Reply
good day i tried flashing my infinix x557 with sp flash tool...but it cant turn on again ...but when its connected to my system it will indicates that it will be connecting and breaking ,,,what can i do please ..
Reply
(05-31-2017, 05:44 PM)brownharryd Wrote: good day i tried flashing my infinix x557 with sp flash tool...but it can turn on again ...but when its connected to my system it will indicates that it will be connecting and breaking ,,,what can i do please ..

Please, create a new thread so we focus on it
see https://forum.hovatek.com/thread-514.html for how to create a thread
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
I'm working on Asus Zenfone 5 A500CG because it stuck on Intel Logo. I search online how to fix this then i follow the instructions, download all the needed drivers, tools, firmware, adb and fastboot. I install the firmware using Asus Flash Tool in fastboot mode.  When I start the process of installing the firmware, the Flash Tool is not indicating progress as it should be. After a while the Asus Zenfone when off but the computer still recognizing the connection. My regret, I decided to quit the flash tool, remove the connection from phone and start all over again. The problem is Asus Zenfone won't turn on, any combination button is not working and the computer don't react to the connection of phone, no sounds of connection and no usb icon, and same on device manager. I search online what happen on the phone then I concluded it is now totally dead phone. I try all the suggestion in this forum, I charged it on wall charger for hours, charged it on pc, remove the battery back and fourth and still there's no sign of life like LED, vibration or even the charger and phone heated a little. I'm charging it for almost 2 days now. Asus Zenfone 5 is not battery removable so I open it in order to remove the connection of the battery. I'm still hoping for charging it for more days just to give me a sign of life. Please give me suggestions and ideas. Thank you.
Reply
(09-03-2017, 06:17 AM)beastco Wrote: I'm working on Asus Zenfone 5 A500CG because it stuck on Intel Logo. I search online how to fix this then i follow the instructions, download all the needed drivers, tools, firmware, adb and fastboot. I install the firmware using Asus Flash Tool in fastboot mode.  When I start the process of installing the firmware, the Flash Tool is not indicating progress as it should be. After a while the Asus Zenfone when off but the computer still recognizing the connection. My regret, I decided to quit the flash tool, remove the connection from phone and start all over again. The problem is Asus Zenfone won't turn on, any combination button is not working and the computer don't react to the connection of phone, no sounds of connection and no usb icon, and same on device manager. I search online what happen on the phone then I concluded it is now totally dead phone. I try all the suggestion in this forum, I charged it on wall charger for hours, charged it on pc, remove the battery back and fourth and still there's no sign of life like LED, vibration or even the charger and phone heated a little. I'm charging it for almost 2 days now. Asus Zenfone 5 is not battery removable so I open it in order to remove the connection of the battery. I'm still hoping for charging it for more days just to give me a sign of life. Please give me suggestions and ideas. Thank you.

This guide is specific to Mediatek, not Intel devices
Please, create a new thread so we focus on it
see https://forum.hovatek.com/thread-514.html for how to create a thread
Need further assistance? Speak with a Hovatek Representative:
Working Hours: Mondays - Saturdays ; 09:00 - 18:00 (GMT +1:00)
Reply
(This post was last modified: 11-14-2017, 11:01 AM by so_asd. )
hi @hovatek ..First of all sorry for my bad english..
I bricked MY MTK6592 (huawei) Phone With Wrong Flashing With Flashtools...And My phone Is Totaly dead ( 6 Months!) Sad
I tried every Method but got no success.. Phone Is Flashable When Battry is inside..but without Battry Noting hapens..I Formated And flashed several times in this 6 month (with battry in)  but no success..
Phone Just keeps Restarting WIth black screen and with no huawei logo..Just restarts with black Screen..And Also Doesnt Go go recovery..I Flashed Stock rom several times with no errors but phone doesn boot :Sad  just restarting with black screen with no logo and No Recovery mod  Sad..PLSSS HELP ME Sad
Reply
(11-14-2017, 10:27 AM)so_asd Wrote: hi @hovatek ..First of all sorry for my bad english..
I bricked MY MTK6592 (huawei) Phone With Wrong Flashing With Flashtools...And My phone Is Totaly dead ( 6 Months!) Sad
I tried every Method but got no success.. Phone Is Flashable When Battry is inside..but without Battry Noting hapens..I Formated And flashed several times in this 6 month (with battry in)  but no success..
Phone Just keeps Restarting WIth black screen and with no huawei logo..Just restarts with black Screen..And Also Doesnt Go go recovery..I Flashed Stock rom several times with no errors but phone doesn boot :Sad  just restarting with black screen with no logo and No Recovery mod  Sad..PLSSS HELP ME Sad

Please, create a new thread so we focus on it
see https://forum.hovatek.com/thread-514.html for how to create a thread
Reply
Tnx but when i try to post a thread Gives me error that i cant post thread..If it is Posible We Fix this Problem IN this thread Sad
Reply
(This post was last modified: 11-14-2017, 05:41 PM by X3non. )
(11-14-2017, 04:43 PM)so_asd Wrote: Tnx but when i try to post a thread Gives me error that i cant post thread..If it is Posible We Fix this Problem IN this thread Sad

visit https://forum.hovatek.com/newthread.php?fid=76 to post a thread
Reply
(11-14-2017, 05:40 PM)X3non Wrote:
(11-14-2017, 04:43 PM)so_asd Wrote: Tnx but when i try to post a thread Gives me error that i cant post thread..If it is Posible We Fix this Problem IN this thread Sad

visit ---  to post a thread
  • It says: You cannot post clickable links to this forum threads and posts. Minimum post count is 10 posts. But your post count is just 2 posts. Sad
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)