Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Samsung Galaxy Tab GT-P1000 ' no service' error

#1

Hello friends, I have a very complicated issue with my Galaxy Tab. The tab was sent from Australia with a network lock, and finally I have unlocked it. Now the problem is that my sim card does not work. When I put the sim card in, the tab says " sim card inserted, device will reboot". Just after the reboot the tab says "no service" then after some seconds (about 4 to 6 seconds) it says "No SIM card, emergency calls only" yet still if the SIM card is removed it will say " SIM card removed, device will reboot". Please friend I really need your help please try your best.


Reply
#2
(10-02-2015, 08:37 PM)ExcellentAndroid Wrote: Hello friends, I have a very complicated issue with my Galaxy Tab. The tab was sent from Australia with a network lock, and finally I have unlocked it. Now the problem is that my sim card does not work.  When I put the sim card in, the tab says " sim card inserted, device will reboot". Just after the reboot the tab says "no service" then after some seconds (about 4 to 6 seconds) it says "No SIM card, emergency calls only" yet still if the SIM card is removed it will say " SIM card removed, device will reboot". Please friend I really need your help  please try your best.

does the phone have IMEI and Baseband?
Reply
#3
(10-03-2015, 11:21 AM)hovatek Wrote:
(10-02-2015, 08:37 PM)ExcellentAndroid Wrote: Hello friends, I have a very complicated issue with my Galaxy Tab. The tab was sent from Australia with a network lock, and finally I have unlocked it. Now the problem is that my sim card does not work.  When I put the sim card in, the tab says " sim card inserted, device will reboot". Just after the reboot the tab says "no service" then after some seconds (about 4 to 6 seconds) it says "No SIM card, emergency calls only" yet still if the SIM card is removed it will say " SIM card removed, device will reboot". Please friend I really need your help  please try your best.

does the phone have IMEI and Baseband?
Yes it has IMEI and in settings> about device, there is Baseband version which is P1000XXJPZ.
Reply
#4
(10-03-2015, 01:34 PM)ExcellentAndroid Wrote: does the phone have IMEI and Baseband?
Yes it has IMEI and in settings> about device, there is Baseband version which is P1000XXJPZ.
[/quote]

you need to check your mobile networks settings
dial *#*#4636#*#*
Enter Service mode > Click on the top option > Device information or Phone information > Click on Run Ping test > Scroll to the bottom > Click on Turn off radio/or on radio
Reply
#5
(10-03-2015, 03:42 PM)hovatek Wrote:
(10-03-2015, 01:34 PM)ExcellentAndroid Wrote: does the phone have IMEI and Baseband?
Yes it has IMEI and in settings> about device, there is Baseband version which is P1000XXJPZ.

you need to check your mobile networks settings
dial *#*#4636#*#*
Enter Service mode > Click on the top option > Device information or Phone information > Click on Run Ping test > Scroll to the bottom > Click on Turn off radio/or on radio
[/quote]
It didn't work. I have added some screenshots for more info.
.png   uploadfromtaptalk1443888649419.png (Size: 107.46 KB / Downloads: 18)
.png   uploadfromtaptalk1443888832429.png (Size: 93.47 KB / Downloads: 12)
Reply
#6
(This post was last modified: 10-03-2015, 08:58 PM by hovatek. )
(10-03-2015, 05:14 PM)ExcellentAndroid Wrote: It didn't work. I have added some screenshots for more info.

are you certain the phone was successfully unlocked?
check your APN and preferred mobile network settings
Reply
#7
(10-03-2015, 08:57 PM)hovatek Wrote:
(10-03-2015, 05:14 PM)ExcellentAndroid Wrote: It didn't work. I have added some screenshots for more info.

are you certain the phone was successfully unlocked?
check your APN and preferred mobile network settings
I used Galaxy S Unlock app to unlock the SIM. Before using the app I dialed *#7465625# and Network Lock was ON. After using the app, it's now OFF. That assures me that the devices has been successfully unlocked.
.png   uploadfromtaptalk1443968303611.png (Size: 28.44 KB / Downloads: 12)

Sent from my SHV-E110S using Tapatalk
Reply
#8
(10-04-2015, 03:19 PM)ExcellentAndroid Wrote: I used Galaxy S Unlock app to unlock the SIM.  Before using the app I dialed *#7465625#  and Network Lock was ON. After using the app, it's now OFF. That assures me that the devices has been successfully unlocked.  

Sent from my SHV-E110S using Tapatalk

under mobile networks, manually search for networks and let me know if any local network is detected. select anyone you see
Reply
#9
(10-05-2015, 01:02 AM)hovatek Wrote:
(10-04-2015, 03:19 PM)ExcellentAndroid Wrote: I used Galaxy S Unlock app to unlock the SIM.  Before using the app I dialed *#7465625#  and Network Lock was ON. After using the app, it's now OFF. That assures me that the devices has been successfully unlocked.  

Sent from my SHV-E110S using Tapatalk

under mobile networks, manually search for networks and let me know if any local network is detected. select anyone you see
It says "insert SIM card to access network services."

Sent from my TECNO P5 using Tapatalk
Reply
#10
(10-05-2015, 05:53 AM)ExcellentAndroid Wrote: It says "insert SIM card to access network services."

Sent from my TECNO P5 using Tapatalk

there are three possible things bro. either the phone has not been successfully unlocked (maybe the app didnt fully unlock it), your EFS is not compatible with this region or the SIM card is not making proper contact

I would start by checking the SIM first. next would be EFS. you can flash the EFS backup of another phone of this same model as yours.
if you can get another app to confirm that the phone has truly been unlocked then that would be great

Sent from my itel it1452 using Hovatek mobile
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)