Hello There, Guest! Login Register


Free Hovatek T-shirts: Find out your Hovatek T-shirt size today! (May 05, 2017)
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sp flash tool Error 4032 Message: BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI]
#1

Pls i need help.
I installed Hfont on my tecno P5 n it got bricked (i.e booting n stopping at tecno logo). I tried flashing,clearing/wipe data&cache, factory reset; still stucked at boot logo. I gave it 4 repair, d repairer worked it but i still bricked it again with hfont. Gave it to him again to repair but this time the phone went totally dead( not charging,booting). Av tried using sp flash tool to format n flash the files(preloader,msr,esr1,uboot,bootimg,logo et al), but it is showing me Error 4032
Message: BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI] Enable DRAM fail. Am using d correct scatter file(P5) downloaded frm dis site, Preloader.bin,uboot.bin,bootimg,esr et al still downloaded 4 p5 frm dis site. Although i dont av a stock rom: mtk backup/downloaded, so i didnt tick user data & cache wen flashing d files. Evn wen trying to format only, it will in 1 sec reach 100% with red and after 1.51 secs will show Error 4032
Message: BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI] Enable DRAM fail. Pls help, am using sp flash tool downloaded from this site too... - See more at: https://forum.hovatek.com/thread-159-pag...pa8RP.dpuf


Reply
#2
dino2trip4 Wrote:Pls i need help.
I installed Hfont on my tecno P5 n it got bricked (i.e booting n stopping at tecno logo). I tried flashing,clearing/wipe data&cache, factory reset; still stucked at boot logo. I gave it 4 repair, d repairer worked it but i still bricked it again with hfont. Gave it to him again to repair but this time the phone went totally dead( not charging,booting). Av tried using sp flash tool to format n flash the files(preloader,msr,esr1,uboot,bootimg,logo et al), but it is showing me Error 4032
Message: BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI] Enable DRAM fail. Am using d correct scatter file(P5) downloaded frm dis site, Preloader.bin,uboot.bin,bootimg,esr et al still downloaded 4 p5 frm dis site. Although i dont av a stock rom: mtk backup/downloaded, so i didnt tick user data & cache wen flashing d files. Evn wen trying to format only, it will in 1 sec reach 100% with red and after 1.51 secs will show Error 4032
Message: BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI] Enable DRAM fail. Pls help, am using sp flash tool downloaded from this site too... - See more at: https://forum.hovatek.com/thread-159-pag...pa8RP.dpuf
Try flashing without battery. You could also try holding the volume increase button before connecting to PC for flashing.
try other button combos like
volume increase 
volume decrease
volume increase  + power button
volume decrease  + power button

waiting.....

BTW, That error 4032 probably means the files you're using dont match your phone. 
Reply
#3
but i use this file before and it work.....but dont know what really went wrong
Reply
#4
(12-02-2014, 12:08 PM)dino2trip4 Wrote: but i use this file before and it work.....but dont know what really went wrong

1. delete the sp flash tool folder and re-extract
2. uninstall vcom, mediatek and preloader drivers then manually install using https://forum.hovatek.com/thread-440.html
3. Try flashing again using version 5
Reply
#5
thanks very much sir.... i really appreciate your selfless services, i have already resolved the problem before i read your reply, but all the same thanks so much for taking your time to attend to my plea...This is how i get it to work, i removed all the MTK drivers on my system then i re-install new driver following your instruction on how to manually install MTK driver but the problem persist, then i notice that the problem seem to be with the driver....initially i install mediatek preloader vcom driver later i install mediatek DA VCOM driver and sp flash tool detect my phone once and i was able to flash all the file.
Reply
#6
[quote='dino2trip4' pid='8125' dateline='1417530729']
thanks very much sir.... i really appreciate your selfless services, i have already resolved the problem before i read your reply, but all the same thanks so much for taking your time to attend to my plea...This is how i get it to work, i removed all the MTK drivers on my system then i re-install new driver following your instruction on how to manually install MTK driver but the problem persist, then i notice that the problem seem to be with the driver....initially i install mediatek preloader vcom driver later i install mediatek DA VCOM driver and sp flash tool detect my phone once and i was able to flash all

Please, I am experiencing the same issue. Please, can you mail me the Mediatek DA VCOM driver you called the P5 saviour.
Thanks man!


Attached Files
.png   Error.PNG (Size: 115.1 KB / Downloads: 218)
Reply
#7
(01-06-2015, 02:42 PM)skippofemmy Wrote: Please, I am experiencing the same issue. Please, can you mail me the Mediatek DA VCOM driver you called the P5 saviour.
Thanks man!

follow this guide @ https://forum.hovatek.com/thread-440.html
if you have more questions, please, create a new thread by clicking https://forum.hovatek.com/newthread.php?fid=4
Reply
#8
(01-06-2015, 05:29 PM)hovatek Wrote:
(01-06-2015, 02:42 PM)skippofemmy Wrote: Please, I am experiencing the same issue. Please, can you mail me the Mediatek DA VCOM driver you called the P5 saviour.
Thanks man!

follow this guide @ https://forum.hovatek.com/thread-440.html
if you have more questions, please, create a new thread by clicking https://forum.hovatek.com/newthread.php?fid=4

It didnt work for my micromax a116. i flashed with official stock rom jelly bean 4.2.1 v9 my mobile started restarting after 24 hours and then finally closed. when i tried flashing again it is showing error 4032 in sp tool above 3.314 and error code 8200 in sp tool 3.12

please help me urgently
Reply
#9
(03-25-2015, 08:21 AM)asjalebi Wrote: It didnt work for my micromax a116. i flashed with official stock rom jelly bean 4.2.1 v9 my mobile started restarting after 24 hours and then finally closed. when i tried flashing again it is showing error 4032 in sp tool above 3.314 and error code 8200 in sp tool 3.12

please help me urgently

create a new thread by clicking https://forum.hovatek.com/newthread.php?fid=4
this is someone else's support thread
Reply
#10
i have my TECNO H6 i rebreak it and i try to follow all instruction but still have an error 1st in usb driver and 2nd in memory space
sp flash ERROR S_ NOT_ENOUGHT_MEMORY (1012)
Reply









Users browsing this thread:
1 Guest(s)