Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

BRICKED MTK 6572 TABLET

#31
(This post was last modified: 12-24-2014, 08:27 PM by 4jean. )

everything was sent in a rar file so i am now trying to extract the contents of the rar file using winrar but other files will extract except system.img and I have downloaded this twice incase there was download error but still same error. or can it be used without extracting it?

the prev image i uploaded did not include the winrar menu i just captured the region that contained the files. I was not trying to open the system.img directly just wan to extract it from the rar archive

.png   winrar.png (Size: 96.41 KB / Downloads: 2)


Reply
#32
(12-24-2014, 08:18 PM)4jean Wrote: everything was sent in a rar file so i am now trying to extract the contents of the rar file using winrar but other files will extract except system.img and I have downloaded this twice incase there was download error but still same error. or can it be used without extracting it?

the prev image i uploaded did not include the winrar menu i just captured the region that contained the files. I was not trying to open the system.img directly just wan to extract it from the rar archive

try using 7zip to extract
Reply
#33
I use 7 zip it stops at 99 percent says
Header error
There are some data after the end of the payload data
data error software/system.img
Reply
#34
(12-24-2014, 11:58 PM)4jean Wrote: I use 7 zip it stops at 99 percent says
Header error
There are some data after the end of the payload data
data error software/system.img

the person needs to re-pack the files and resend. ensure he repacks.
Reply
#35
I ve sent several messages but his not replying but I think the preloader should work

But I get brom error 4001
DA didnt send response data to
FlashTool! [ HINT ]

And I have installed the preloader drivers manually from the MTK USB drivers folder by add legacy hardware through device manager

But after installing the MTK preloader driver it still displays a yellow sign in device manager
Reply
#36
(12-25-2014, 08:50 AM)4jean Wrote: I ve sent several messages but his not replying but I think the preloader should work

But I get brom error 4001
DA didnt send response data to
FlashTool! [ HINT ]

And I have installed the preloader drivers manually from the MTK USB drivers folder by add legacy hardware through device manager

But after installing the MTK preloader driver it still displays a yellow sign in device manager

what version(s) of sp flash tool have you tried? also, right-click on the yellow triangle and click properties, lets know what it writes
Reply
#37
This device cannot start code 10
Using v5.1352.01 spflash tool
Reply
#38
(12-25-2014, 11:49 AM)4jean Wrote: This device cannot start code 10
Using v5.1352.01 spflash tool

uninstall all preloader, mediatek and vcom drivers using USB deview then try re-installing. try using sp flash tool version 3 to flash and lets know the HINT at the bottom of the error message 
Reply
#39
i have been able to get the rom and well ok but I was told to use phoenix card tool to burn image on sdcard and then insert sd card in the tablet and boot. did that but i m getting script not found
this is the link to the stock rom about 16Mb zip
https://www.dropbox.com/s/n6cybxgawsbcn9...E.zip?dl=0
Reply
#40
but m kind of stuck, dont know if its the system.img or boot img or theother image or is it image of the whole rom. since preloader driver is not being detected eben agter installing thedrivers. its only MTK USB PORT (communication) that is being detected and keeps connecting and disconnecting. iv tried different usb cable and different pc but still problem
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)