Hello There, Guest! Login Register



Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BRICKED MTK 6572 TABLET
#1

Please help me I my tab mediatek 6572 seems bricked while I trying to flash rom from similar device s ROM backup with spflash tool but I must have done something wrong now the device USB is not being recognized on different ports of the pc with even different cables also restarted the pc yet not working


Reply
#2
And the tablet is not coming on and also won't boot to recovery. But it makes sound when I connect to pc but still displays USB not recognized
Reply
#3
(12-13-2014, 11:45 PM)4jean Wrote: Please help me I my tab mediatek 6572 seems bricked while I trying to flash rom from similar device s ROM backup with spflash  tool but I must have done something wrong now the device USB is not being recognized on different ports of the pc with even different cables also restarted the pc yet not working

whats your phone model and can you get access to the backup for this exact model? because thats what you need.
Also, did you by any chance backup before flashing this ROM?
Reply
#4
I did a backup of similar device SAME model MTK 6572 TABLET but I get this error
BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL(4032) when I try to flash the rom with spflash tool
I was able to fix the USB device not recognized
Reply
#5
I did not backup this particular one before flashing but I backed up the same model of another device
Reply
#6
(12-14-2014, 02:24 PM)4jean Wrote: I did a backup of similar device SAME model MTK 6572 TABLET but I get this error
BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL(4032) when I try to flash the rom with spflash tool
I was able to fix the USB device not recognized

whats the hint at the bottom of the error 4032?
Reply
#7
HINT
Please check your load matches to the target which is
to be downloaded
Reply
#8
And I really sure they are same model it's just that I didn't backup the one I was flashing
Reply
#9
(12-14-2014, 03:59 PM)4jean Wrote: And I really sure they are same model it's just that I didn't backup the one I was flashing

uninstall all MTK, vcom and preloader drivers using USB deview then manually install vcom drivers using. https://forum.hovatek.com/thread-440.html
next, delete the sp flash tool folder then extract afresh and try flashing the files again
Reply
#10
I still get same error. Could it be that the backup I made is not compatible or what
Reply









Users browsing this thread:
1 Guest(s)