Hello There, Guest! Login Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pls I need help
#1

Good day Admin,I have a Tecno M3 that the patten lock was forgotten and I tried to hard reset it,(volume up + power, then I select wipe data/factory reset then yes to delete all user data)while the hard reset was goin on the phone tripped of and when I powered back the phone and wanna on the phone it hangs on the Tecno sign. When I try to do another hard reset,it returns me to the recovery screen,pls what next am I gonna do? Pls help me


Reply
#2
(12-16-2014, 11:55 AM)chukwuma Wrote: Good day Admin,I have a Tecno M3 that the patten lock was forgotten and I tried to hard reset it,(volume up + power, then I select wipe data/factory reset then yes to delete all user data)while the hard reset was goin on the phone tripped of and when I powered back the phone and wanna on the phone it hangs on the Tecno sign. When I try to do another hard reset,it returns me to the recovery screen,pls what next am I gonna do? Pls help me

1. Is your phone running on stock or CWM recovery?
2. Have you tried formatting the memory card and repeating the format process?
Reply
#3
The phone running on stock recovery sir
Reply
#4
(12-16-2014, 02:26 PM)chukwuma Wrote: The phone running on stock recovery sir

ok. format the memory card, slot it back in then boot into recovery mode and try clearing cache then wiping data / factory resetting again.
Reply
#5
I've done that sir,but when the phone wants to wipe, it will say
-- Wiping data...
Mount /data error
That's the message it will give me and then stop
Reply
#6
(12-16-2014, 06:24 PM)chukwuma Wrote: I've done that sir,but when the phone wants to wipe, it will say
-- Wiping data...
Mount /data error
That's the message it will give me and then stop

read  https://forum.hovatek.com/thread-580.html  . lets know if it still persists
Reply
#7
(This post was last modified:12-17-2014, 12:07 AM by chukwuma. )
Admin good evening,I've done what I read from the instruction,and have gotten to step 6d. (Connect your switched off phone via USB cord, a progress bar should load till you get a 'Success' message (green
circle)) but a box came out with error message BROM ERROR:S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (5054)

[EMI] Obtain DRAM Failed!
[HINT]
Please check your load matches to your target which is to be downloaded.

Then when I press ok the error message box will go off.

Now the phone won't power again.
Thanks for ur help so far Admin God bless u a lot.
Reply
#8
(This post was last modified:12-17-2014, 08:48 AM by hovatek. )
(12-16-2014, 11:56 PM)chukwuma Wrote: Admin good evening,I've done what I read from the instruction,and have gotten to step 6d. (Connect your switched off phone via USB cord, a progress bar should load till you get a 'Success' message (green
circle)) but a box came out with error message BROM ERROR:S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (5054)

[EMI] Obtain DRAM Failed!
[HINT]
Please check your load matches to your target which is to be downloaded.

Then when I press ok the error message box will go off.

Now the phone won't power again.
Thanks for ur help so far Admin God bless u a lot.

you weren't supposed to use sp flash tool without first checking with me. you just complicated a very simple problem.
1. where did you get the files you tried flashing?
2. is your m3 old or new OS? (see the pics @ https://forum.hovatek.com/thread-311.html to compare
3. can you get access to a working m3 of the same OS?
Reply
#9
Good morning Admin,pls how do I check if the phone is running on a new OS or Old OS?
I've another M3 but don't know if both are running on the same OS? Pls am in a tight corner now
Reply
#10
(12-17-2014, 09:14 AM)chukwuma Wrote: Good morning Admin,pls how do I check if the phone is running on a new OS or Old OS?
I've another M3 but don't know if both are running on the same OS? Pls am in a tight corner now

see the pics @ https://forum.hovatek.com/thread-311.html to differentiate between new and old OS M3
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)