Hi, Guest! Login / Register




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Flashing UMI X2 with SP Flash tool

#1

I have UMI X2 mobile device and it is totally dead.no any sing of life but when i supply current with mobile power supply and power on the device power supply's display show power are using.so im sure power button working.and this is what happen with my device . at one night i went to sleep while charging device and i work up in the moring and press the power button on the device to light up display but nothing happen im sure it was power on when i plug the charger . and sinse nothing happen when i press the power button, i hold the power butten and device get restart and stay on white screen so long so i pull out the battery and set it back.after that i power on the device and nothing happen , not even charging.not even vibrate power on, i tried to load up boot loader by pressing vol+ + power / vol- + power button but nothing happen.and my geuss is acording to ur forum my device Preloader get currupted .so i do ur steps for flashing my device with SP flash tool.and also i got a rom for my device from needrom.com my device is MT6589.and USB Vcom drivers are also install propally ( i think ) coz there is no any sing of yellow triangle.but when i plug device it connect and disconnect about after 1min but when i run sp flash tool's download and plug the device it stay connent as long as till close the SP flash tool.
And my problem is when i run the SP flash tool's download and connect my device after appear red stop sing sp flash tool's all option and button get gray and run red line to 100% and it stay there and SP flash tool's all options and button get back active.but there is no yellow progress line going.i stay abut 5min at least but nothing happen.Pleace help me with my device.


Reply
#2
Please help me with this problem
Reply
#3
(11-19-2014, 08:38 AM)[email protected] Wrote: Please help me with this problem

1. The ROM you're trying to flash, is it for your exact phone model?
2. You might be having as EMMC issue although a corrupt OS isn't ruled out
3. What version of SP flash tool are you using?
Reply
#4
hovat Wrote:
[email protected] Wrote:Please help me with this problem

1. The ROM you're trying to flash, is it for your exact phone model?
2. You might be having as EMMC issue although a corrupt OS isn't ruled out
3. What version of SP flash tool are you using?

1. Yes it is exact ROM mentions according to needrom.com
2. I dont really know whats mean EMMC issue
3. Im using ( " SP_Flash_Tool_v3.1222.00 MASTERBOX GIFT " ) of version.
Reply
#5
(This post was last modified: 11-19-2014, 10:59 PM by hovatek. )
[email protected] Wrote:1. Yes it is exact ROM mentions according to needrom.com
2. I dont really know whats mean EMMC issue
3. Im using ( " SP_Flash_Tool_v3.1222.00 MASTERBOX GIFT " ) of version.
hope you know that just because a ROM is an MT6582 ROM and your phone also happens to be an MT6582 phone doesnt mean the ROM is for your exact phone. Please, crosscheck to be sure its for your exact model because your phone could get worse if we flash the wrong files. once you confirm this, we will proceed
Reply
#6
(This post was last modified: 11-20-2014, 06:12 AM by [email protected]. )
hope you know that just because a ROM is an MT6582 ROM and your phone also happens to be an MT6582 phone doesnt mean the ROM is for your exact phone. Please, crosscheck to be sure its for your exact model because your phone could get worse if we flash the wrong files. once you confirm this, we will proceed
[/quote]



My device is UMI X2 and it is with MT6589 and i download rom from here ( http://www.needrom.com/category/umi/umi-x2/) so i think all ROM's are below this link exact for my kind device ( UMI X2 ) . so can you tell me please what may cause the problem to stop download end of the 100% red bar and not coming to yellow bar.
Reply
#7
(This post was last modified: 11-20-2014, 07:05 AM by hovatek. )
[email protected] Wrote:My device is UMI X2 and it is with MT6589 and i download rom from here ( http://www.needrom.com/category/umi/umi-x2/) so i think all ROM's are below this link exact for my kind device ( UMI X2 ) . so can you tell me please what may cause the problem to stop download end of the 100% red  bar and not coming to yellow bar.
download Sp flash tool version 5 @  http://forum.hovatek.com/thread-159.html  > install USB deview and remove all Vcom, Mediatek and preloader drivers > Manually install vcom drivers using this guide @  http://forum.hovatek.com/thread-440.html > try flashing the files again
Reply
#8
download Sp flash tool version 5 @  http://forum.hovatek.com/thread-159.html  > install USB deview and remove all Vcom, Mediatek and preloader drivers > Manually install vcom drivers using this guide @  http://forum.hovatek.com/thread-440.html > try flashing the files again
[/quote]


Ok . i'll try and let you know ! thank you !
Reply
#9
(This post was last modified: 11-21-2014, 10:51 AM by [email protected]. )
    [email protected] Wrote:download Sp flash tool version 5 @  http://forum.hovatek.com/thread-159.html  > install USB deview and remove all Vcom, Mediatek and preloader drivers > Manually install vcom drivers using this guide @  http://forum.hovatek.com/thread-440.html > try flashing the files again

I tried with SP Flash 5 but when it fill red progress bar to 100% and pop up message flash_tool.exe has  stopped working . and nothing happen
whether after or before install the V-com drivers when i connect device to pc , it get connected and disconnect about after 25-30 sec and right after reconnect withing 2 sec and aging disconnect about after 25-30 sec and this happen repeatedly as long as connect the device to PC. and best part is there is procedure device must connect after hit the download button on the SP flash tool and after hit download and connect the device run the red progress bar and stop but device not disconnect as long as connect the USB cord.

* there is no option to chose USB mode in SP flash tool v5
* I agin tried with SP flash tool v3
* I also try with DA DL All with check sum

Is this a problem with V-com drivers ?
Here are few images Device manager before connect device and after connect device and when SP flash tool get error message

1. Device manager before connect device

.png   1.png (Size: 6.71 KB / Downloads: 6)
2. Device manager after connect device

.png   2.png (Size: 6.36 KB / Downloads: 6)
3. SP flash tool v5 getting error message

.png   3.png (Size: 73.29 KB / Downloads: 7)
Reply
#10
(11-21-2014, 10:39 AM)[email protected] Wrote:
    [email protected] Wrote:download Sp flash tool version 5 @  http://forum.hovatek.com/thread-159.html  > install USB deview and remove all Vcom, Mediatek and preloader drivers > Manually install vcom drivers using this guide @  http://forum.hovatek.com/thread-440.html > try flashing the files again

I tried with SP Flash 5 but when it fill red progress bar to 100% and pop up message flash_tool.exe has  stopped working . and nothing happen
whether after or before install the V-com drivers when i connect device to pc , it get connected and disconnect about after 25-30 sec and right after reconnect withing 2 sec and aging disconnect about after 25-30 sec and this happen repeatedly as long as connect the device to PC. and best part is there is procedure device must connect after hit the download button on the SP flash tool and after hit download and connect the device run the red progress bar and stop but device not disconnect as long as connect the USB cord.

* there is no option to chose USB mode in SP flash tool v5
* I agin tried with SP flash tool v3
* I also try with DA DL All with check sum

Is this a problem with V-com drivers ?
Here are few images Device manager before connect device and after connect device and when SP flash tool get error message

1. Device manager before connect device

2. Device manager after connect device

3. SP flash tool v5 getting error message
.

your version 5 is crashing so you best use version 3. try flashing without battery inside the phone.
consider holding volume increase before connecting the phone to PC for flashing.
also, try
volume decrease
volume increase + power
volume decrease + power
Reply










Users browsing this thread:
1 Guest(s)